Lihavat vuodet jatkuivat vielä Imatran taloudessa

Tilinpäätös

Tenho Tiilikainen

IMATRA. Imatran kaupungin viime vuoden tilinpäätös oli hyvä. Ylijäämää kertyi yli 5,6 miljoonaa euroa.

Tilinpäätös olisi ollut jopa erinomainen, jos vertailukohtana viime vuodelle olisi ollut joku muu kuin vuosi 2010, jolloin ylijäämää kertyi lähes tuplaten eli 10,5 miljoonaa euroa.

Lisäksi viime vuoden ylijäämää söivät merkittävät investoinnit (muun muassa jäähalli ja Ukonniemen alueen muut investoinnit) ja velkataakan reipas keventäminen.

Lainakanta aleni vuoden aikana 11,5 miljoonalla eurolla, vuoden lopulla lainaa oli noin 51 miljoonaa euroa. Vielä 2009 lopussa lainamäärä oli 63 miljoonaa euroa.

Imatran taloudessa oli viime vuonna useita hyviä ennusmerkkejä.

Käyttötalousmenot pysyivät hyvin kurissa, verotulot ja valtionosuudet kasvoivat jonkin verran ennakoitua enemmän ja kunnan väkiluvun lasku lähes pysähtyi. Näillä mittareilla mitattuna Imatralla menee huomattavasti paremmin kuin naapureillaan Ruokolahdella ja Rautjärvellä.

KAUPUNGINHALLITUKSEN puheenjohtajan Anu Urpalaisen (kok.) mukaan Imatralla ei ole vielä tarvetta suurentaa kassakaappia. Urpalaisen mukaan tavoitteena on ollut, että talous saadaan tasapainoon ja velkamäärää pienennettyä.

-Tätä tietä on nyt vain jatkettava ja turvattava kaupungin tarjoamien palvelujen taso ja laajuus. Jos tästä vuodesta jää jotain yli, niin varmaankin velkaa vähennetään edelleen. Paineita veroprosentin korottamiseen ei nyt ole. Näyttäisi siltä, että verotus on nyt oikealla tasolla kaupungin tuloihin ja menoihin nähden, Urpalainen sanoo.

Kirjoittaja:
Tenho Tiilikainen