Kiikarissa yksityiset sijoittajat

Haave Ukonniemen monitoimihallista elää Imatralla. Valtionosuus jäi saamatta, mutta rahoitusvaje aiotaan paikata yksityisellä rahalla. Operaattori sanoo hallin nousevan nopeasti, jos sijoittajia löytyy.

Matti Veijalainen

IMATRA. Kertaalleen haudattua Imatran monitoimihallia herätellään henkiin. Rahoitusjärjestelyt aiotaan panna uuteen muottiin.

Opetusministeriön evättyä valtionosuuden Imatran kaupunginjohtaja Pertti Lintunen kertoo vievänsä hallihankkeen kaupunginhallituksen uuteen käsittelyyn 7. toukokuuta.

-Suunnitelmana on paikata valtionosuuskäppi yksityisellä rahoituksella, Lintunen kertoo.

KAUPUNGILLE uusi päätös on hankkeen jatkamisen kynnyskysymys. Kaupunginhallitus oli aiemmin asettanut monitoimihallin toteuttamisen ehdoksi valtionosuuden saamisen.

Periaate vaatii päivitystä. Muuten asia on kaupungilla ojennuksessa. Kaupunki on ollut hallihankkeessa vähemmistöosakkaana Imatran Seudun Yritystilat Oy:n kautta.

-Meiltä halliin tarvitaan muutama kymppitonni lisää. Se löytyy kaupungin aiemmin takaamista lainoistamme, yritystilayhtiön toimitusjohtaja Kari Ahonen toteaa.

Pertti Lintusen mukaan kaupungin intressissä on monitoimihallin nopea nousu Ukonniemen vapaa-aikakeskukseen alueen muita nykyisiä ja tulevia palveluja täydentämään. Jos riittävää yksityistä rahoitusta ei nyt saada kasaan, on Lintusen mukaan seuraava vaihtoehto kirjoittaa uusi hakemus valtion rahojen seuraavaan jakoon.

HALLIN operaattoriksi ja pääomistajaksi on tulossa Aviasport Areena Oy. Yhtiön hallituksen jäsenen Sakari Myllyksen mukaan rahoituksen kokoamisen helpottamiseksi hallin mitoitusta todennäköisesti nipistetään.

-Katsotaan, missä voidaan säästää. Liikkeelle ei enää lähdetä aivan samoilla suunnitelmilla kuin valtionavun haussa, Myllys sanoo.

Ministeriön hylättävänä kävi verolliselta hinnaltaan 3,3 miljoonan euron halli, johon valtion rahaa pyydettiin runsaat 800?000 euroa.

MYLLYS on rohkaistunut siitä, että Imatran kaupunki ei ole luovuttanut peliä.

-Myös meillä on aikomus mennä Imatralla maaliin saakka. Suurin voittaja tai häviäjä asiassa on Etelä-Karjalan urheiluväki lopputuloksesta riippuen.

Myllyksen mukaan hallin pystytys käy nopeasti, jos rahat löytyvät.

-Hallipaketin toimittajien kanssa on esisopimus tehtynä. Rakentaminen vie 3-4 kuukautta.

Varmoiksi sijoittajiksi ryhtyviä rahamiehiä ei ole Myllyksen mukaan hallin ovelle ilmaantunut, mutta keskusteluja käydään.

-Jonoa ei ole, mutta mennään päivä kerrallaan. Kovin suuria en suoraan uskalla luvata. Sen verran monta takaiskua halliasiassa on tässä maakunnassa tullut.

PAIKKAA monitoimihallille Imatran kaupunki kaavoittaa Ukonniemen taimitarhan alueelle.

Asemakaavamuutos on menossa tekniseen lautakuntaan kesäkuussa, kaavoitusinsinööri Tiia Sillgren kertoo. Sen jälkeen kaavaehdotus tulee yleisesti nähtäville. Kaavan hyväksyy kaupunginvaltuusto.

-Ukonniemi on tällaiselle hallille erinomainen paikka. Sitä mieltä olen ollut alusta lähtien, Sakari Myllys sanoo.

KUVATEKSTI

Imatran kaupunki

Imatran monitoimihallille varataan paikkaa Ukonniemen taimitarha-alueen uuteen asemakaavaan. Halli on vaaleakattoinen rakennus havainnekuvan yläreunassa.

Kirjoittaja:
Matti Veijalainen