Palapelin kuva vielä mysteeri

Pesä Ysien uusiutunut joukkue elää tärkeitä aikoja. Ennen superpesiskauden alkua on vielä kaksi turnausviikonloppua.

Anssi Silvennoinen

LAPPEENRANTA. Pesä Ysien palapeli hahmottuu hiljalleen keväisellä vanhalla kentällä. Naisten superpesikseen valmistautuva lappeenrantalaisjoukkue on uusiutunut perinpohjin. Edes valmennustiimillä ei ole tällä hetkellä varmuutta, minkälaiseksi Ysien kuva tällä kaudella lopulta valmistuu.

Yksi on silti selvää: tekemisen meininki on kohdallaan.

-Olemme menneet paljon eteenpäin, mikä on positiivinen juttu. Otimme ison harppauksen jo halli-SM-turnauksissa Joensuusta Lapualle, puhumattakaan näistä viidestä harjoituspäivästä Riiassa, joukkueen uusi pelinjohtaja Jukka Mäkinen virkkoo.

Halli-SM:n lopputurnauksessa Pesä Ysit oli viides.

-Haasteita on kyllä ollut hirveästi niin valmentajilla, pelinjohtajilla kuin pelaajillakin, että saadaan nämä palikat kohdalleen.

PESÄ YSIT palasi Riian-harjoitusleiriltä viikonloppuna. Kaikkien iloksi joukkue sai Latviaan mukaansa kaikki jäsenensä ensi kertaa täysin terveinä.

Turusta siirtynyt Iina Lehkonenkin on jo toipunut polvileikkauksestaan täyteen harjoituskuntoon, vaikkei ensimmäisissä sarjaotteluissa parhaassa juoksuvireessään vielä lienekään.

-Riiassa pelaajat hahmottuivat oikeille paikoilleen.

Latviassa nähtiin jo Pesä Ysien aloitusyhdeksikkö tositoimissa, kun se sai vastaansa joukkueen jokerit, valmentajat ja huollon.

-Se oli hengenkohotuspeli, jossa pelattiin hampaat irvessä. Kova peli.

MÄKINEN JA kakkospelinjohtaja Heidi Tolvanen saavat arvokkaita vastauksia avoimiin kysymyksiinsä jo tulevana viikonloppuna, kun Pesä Ysit reissaa Poriin harjoitusturnaukseen, jossa vastaan asettuu Pesäkarhujen lisäksi Seinäjoen Petojussit.

Viikon kuluttua joukkue pelaa harjoitusturnauksen Vihdissä.

-Keskitymme siihen, että saisimme ulkopelin kuviot kohdalleen. Sitä kautta sisäpelikin lähtee omille jengoilleen.

-Meillähän ei ole niin nopea joukkue kuin ennen, joten joudumme pelaamaan vähän erilaista peliä.

UUSIA PELAAJIA Pesä Ysit ei enää tässä vaiheessa aktiivisesti etsi.

-Ennen Riikaa neuvottelimme vielä pelaajien kanssa, mutta emme saaneet sopivia paketteja kasaan. Tällä hetkellä näyttää siltä, että meidän jengi on tuossa.

Pesä Ysien monivuotisen luottopelaajan Jonna Mäkelän paluu joukkueen paitaan ei näytä Mäkisen mukaan todennäköiseltä.

-Huhujen mukaan hän ei tällä kaudella pelaisi, mutta itse en ole saanut siitä asiasta varmistusta.

-Meillä on 14 pelaajaa, mutta ei ringin iso tarvitse ollakaan, kunhan saamme palikat oikeille paikoille. Silloin kaikilla olisi vastuuta ja roolia kannettavana, mikä olisi joukkuepelin kannalta suorastaan loistava tilanne.

KUVATEKSTI

Tuuli Truhponen

Pesä Ysit haki Riiasta vauhtia pesäpallokauteen. Pelinjohtaja Jukka Mäkinen laati kotikentällä sotasuunnitelmia kakkospelinjohtaja Heidi Tolvasen sekä pelaajien Essi Pehrmanin, Annika Turtiaisen, Sonja Koskisen, Elisa Järvenpään ja Linda Taskulan kanssa.

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen