Rautjärvelle kelpaa vain kahden kunnan malli

Kunnanvaltuusto ei lämmennyt piirikunta- eikä yhden kunnan mallille. Rautjärven koulukyytiasiaa on selvitettävä vielä lisää.

Anssi Kemppinen

RAUTJÄRVI. Kuntauudistuksen lausunto herätti Rautjärven valtuuston keskustelemaan.

Valtuuston lopullisen päätöksen mukaan Rautjärvi toivoo kuntajakoselvitystä vain kahden kunnan mallille eli Imatran ja Lappeenrannan seutukuntamallille.

Ja kuntaliitokset voisivat toteutua vasta vuonna 2017.

ENNEN päätöstä valtuuston puheenjohtaja Liisa Terävä (sd.) ehdotti, että kahden kunnan mallin lisäksi selvitettäisiin myös yhden kunnan eli Etelä-Karjalan malli, jotta saataisiin selville eroja.

Esitys kaatui äänin 22-4.

Kunnanhallituksen lausuntoehdotuksessa oli myös toive piirikuntamallin selvittämisestä, mutta Petteri Laaksonen (kok.) ehdotti kohdan poistamista.

Äänestys meni tasan 13-13 ja puheenjohtajan ääni ratkaisi. Piirikuntakohta poistettiin.

Piirikuntamalli sai muutenkin valtuustossa kritiikkiä, sillä valtuutettujen aikaisemmassa iltakoulussa vain kahden kunnan malli oli saanut selkeän kannatuksen.

Piirikunta-ajatus jäi kuitenkin kunnan lausuntopaperiin vaihtoehtoisena näkemyksenä.

KUNNANVALTUUSTO väitteli myös koulukyydeistä ja niihin laitettavasta rahasta.

Teemu Europaeus (kesk.) toivoi, turvaa koulukyyteihin ja lisää kuljetuskalustoa, nyt kun kunta on vielä saanut syrjäisyyslisää.

Harri Vuorela (sd.) puolusti sivistyslautakuntansa päätöstä, jossa reittisuunnittelua tehostetaan eikä kunta osta lisävuoroa.

Sivistyslautakunnan on vielä käsiteltävä asiaa lisää.

Koulukyytikeskustelu nousi esiin, kun muutama vanhempi piti kyytiaikoja liian pitkinä.

Valtuusto päätti eilen myös muun muassa Simpeleen paloaseman rakentamisen ja Hiitolanjoen rantaosayleiskaavan muutoksen.

Kirjoittaja:
Anssi Kemppinen