Vain pankki puuttuu

Joutsenon Korvenkylän asukkaat ovat melko tyytyväisiä palveluihin. Liikenne saattaa Rauhan matkailukeskittymän myötä lisääntyä, mutta toistaiseksi on vielä pärjätty.

Helena Rissanen

JOUTSENO. Pankin ja pankkiautomaatin lähtö sekä lisääntyvä liikenne harmittavat Joutsenon Korvenkylän asukkaita. Muuten rauhallinen, omakotivaltainen asuinalue Imatran rajalla saa pelkkää kiitosta.

— Tämä on leppoisa ja rauhallinen paikka. Liikenne on kyllä Holiday Clubin kylpylän valmistumisen jälkeen lisääntynyt, ja se huolestuttaa koululaisten vanhempia, kauppias Pasi Toiviainen K-market Pihlajasta sanoo.

Saimaa Gardensin matkailu- ja vapaa-aikakeskuksen alueella on runsaat 1 800 vuodepaikkaa. Kaava mahdollistaa 7 000—8 000 vuodepaikan rakentamisen. Liikenne loma-alueelle kulkee Korvenkylän läpi.

Liikenneoloihin ei ole tulossa parannuksia ainakaan pikavauhdilla. Lappeenrannan kaupunki on käynnistänyt osayleiskaavan tarkistuksen, ja siinä yhteydessä alueen liikennettä mietitään.

— Liikenneratkaisua pitää tarkastella kuntarajojen yli eli yhteistyötä Imatran kanssa tarvitaan, asemakaava-arkkitehti Erkki Jouhki sanoo.

Osayleiskaavan valmistuminen vie Jouhkin mukaan vuoden päivät.

Pasi Toiviaisen mukaan matkailukeskittymä on kaupalle myös mahdollisuus.

— Venäläisiä matkailijoita meillä käy jo aika paljon. Suuret tapahtumat, kuten loma-asuntomessut, piristävät varmaan kauppaa entisestään.

Naapurikylä Aholan lähellä aiemmin asunut 17-vuotias Ville Vaaranmäki kehuu Korvenkylän kaupan palveluja, mutta olisi toivonut pankin säilyvän. Vaaranmäki toivoo myös nuorisotaloon enemmän sellaisia tiloja, joissa voisi tehdä jotain.

Marjut Varis listaa Korvenkylän hyviksi puoliksi toimivat linja-autoyhteydet Imatralle ja Lappeenrantaan, apteekin, kirjaston, ravintolan ja kaupan.

— Liikenne on ehkä lisääntynyt, mutta minua se ei ole haitannut.

Alpo ja Anja Tuomikoski käyvät 14 kilometrin päästä Kuurmanpohjasta ostoksilla Imatralla, mutta apteekissa ja kirjastossa Korvenkylässä.

— Tässä kirjastossa on hyvä palvelu ja monipuolinen valikoima. Jos jotain ei löydy, sen saa tilaamalla nopeasti, Anja Tuomikoski kehuu.

Alpo Tuomikosken mukaan kylätiet ovat tähän vuodenaikaan hurjassa kunnossa.

Krista ja puolivuotias Emilia Peltonen ovat Korvenkylän uusia asukkaita. Palvelut ovat Krista Peltosen mukaan riittävät ja matka Imatralle lyhyt.

— Tämä on rauhallinen paikka asua.

Parikymmentä vuotta Korvenkylässä asunut Riitta Leinonen on tyytyväinen siihen, että bussilla pääsee Imatralle melkein tunnin välein. Bussipysäkiltä Leinosella on vielä parin kilometrin kävelymatka kotiin Repokivelle.

— Ennen kulki linja-auto Tiuruniemestä saakka, mutta se on loppunut. Vain kouluautot kulkevat aamulla ja iltapäivällä.

KUVATEKSTI

Mika Strandén

Alpo Tuomikoski kehuu kirjaston palveluja.

Krista Peltonen pitää Korvenkylää rauhallisena asuinpaikkana. Emilia Peltonen ei vielä ota kantaa.

Pasi Toiviainen uskoo Rauhan matkailualueen piristävän kauppaa myös Korvenkylässä.

Riitta Leinosen mukaan linja-autoyhteydet Imatralle pelaavat hyvin.

Ville Vaaranmäki toivoo nuorisotilojen monipuolistamista.

Kirjoittaja:
Helena Rissanen