Jussi Virsuselle oma kehitysyksikkö

Hyvinvointipalvelut vievät oman toimialan johtajuuden Imatran sivistystoimenjohtajalta.

Hannu Ojala

IMATRA. Imatran kaupungin sivistystoimenjohtaja Jussi Virsuselle ollaan rakentamassa omaa, kansainvälisiin asioihin ja kehittämistehtäviin keskittyvää yksikköä.

-Sen verran voin sanoa, että kaupunginjohtaja on ottanut yhteyttä ja olemme keskustelleet yksikön johtajuudesta, Jussi Virsunen toteaa.

Suoraan kaupunginjohtajan alaisuuteen kaavailtu hallinnon yksikkö on pala uuden hyvinvointipalveluiden toimialan perustamisesta aiheutuvaa järjestelyä, jossa sivistystoimesta häviää toimialajohtajan virka.

Hyvinvointipalveluiden toimiala yhdistää nykyisen sivistystoimen sekä sosiaali- ja terveystoimen.

Kaupunginhallitus käsittelee toimialan rakennetta runsaan kahden viikon kuluttua. Esillä on silloin hyvinvointipalvelujen toimialajohtajan valinta.

Jussi Virsunen on hakenut virkaa, mutta samaan aikaan aloitetut keskustelut kokonaan uudenlaisesta tehtävästä merkitsevät Jussi Virsusen omankin käsityksen mukaan sitä, että häntä ei olla ensimmäisenä valitsemassa tehtävään.

Sivistystoimen toimialanjohtajan vakituisen viran haltijana Jussi Virsusella on virkamieslaista tuleva takuu, että organisaatiomuutoksissa viranhaltijalle on osoitettava koulutusta ja kokemusta vastaava tehtävä.

-Minun kohdallani 14 vuoden toimialajohtajan kokemuksen perusteella se ei voi olla muuta kuin hyvinvointipalvelujen toimialajohtaja.

Kaupungin suunnalta tullut esitys on Jussi Virsusen mielestä mielenkiintoinen, mutta ehdoitta hän ei ole valmis ottamaan aivan uutta tehtävää vastaan.

Tärkein kynnyskysymys on hänen mielestään se, että kyse ei ole räätälöinnistä.

-Sen pitää olla oikeaa työtä eikä mitään puuhastelua.

Samassa yhteydessä kaupungin pitää ratkaista, mitä tehdään jo tällä hetkellä kaupungin kanslian alaisuudessa toimivalle kehitysyksikölle.

Toinen Jussi Virsusen mielenkiintoon vaikuttava asia on se, että uusi yksikkö on suoraan kaupunginjohtajan alaisuudessa ja että yksikössä on oikeasti myös alaisia.

Uudenlaisen kehitysyksikön tärkeimpiä töitä olisi Virsusen mielestä aktiivinen ote hankerahoitukseen, joka tällä hetkellä on lähes olematonta.

Myös kaupunginjohtaja Pertti Lintusen mielestä kaupungilta löytyy paljon sellaista tekemistä, johon kaupunginjohtajan oma aika ei yksinkertaisesti enää riitä. Työt ovat tyypillisesti laajempia Ukonniemen kaltaisia kehitysprojekteja, joissa kaupungin osallisuutta pitää keskittää yksiin käsiin.

Lintunen on tässä vaiheessa vielä varovainen puhuttaessa kehitysyksiköstä, koska keskustelut ovat vasta alkuvaiheessa.

KUVATEKSTI

Kai Skyttä

Jussi Virsunen on virkavapaalla ensi vuoden maaliskuun loppuun ja hoitaa Ukonniemen kehittämiseen liittyvää projektitehtävää Imatran seudun kehitysyhtiössä.

Kirjoittaja:
Hannu Ojala