Ukonniemeen tulee monitoimihalli

Imatran kaupunginhallitus antoi yritystilayhtiölle luvan hankkeen käynnistämiseen. Operaattorin kalenterissa halli avautuu marraskuussa.

Matti Veijalainen

IMATRA. Imatran Ukonniemeen rakentuu monitoimihalli. Asia varmistui maanantaina Imatran kaupunginhallituksen annettua Imatran Seudun Yritystilat Oy:lle luvan hankkeen käynnistämiseen uusien rahoitussuunnitelmien pohjalta.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anu Urpalainen (kok.) sanoo pitävänsä monitoimihallia tarpeellisena ja sen toteutuslaskelmia realistisina.

-Kovaa myyntityötä halli vaatii, mutta yrittäjä on luvannut sitoutua hankkeeseen 110-prosenttisesti. Kaupunki haluaa olla yritystoimintaa tukemassa, Urpalainen toteaa.

MONITOIMIHALLIN operaattoriyrityksen Avia Sport Areena Oy:n hallituksen jäsen Sakari Myllys on helpottunut kaupunginhallituksen päätöksestä.

-Hienolta tuntuu. Kaksi vuotta olemme halliasiassa saaneet kuunnella puheita, mutta nyt päästään viimein tekoihin. Siitä iso kiitos Imatralle myös Etelä-Karjalan urheiluväen puolesta, Myllys hehkuttaa.

Myllys odottaa viimeisten routien sulamista sormet syyhyten. Operaattorin mukaan kaupunginhallituksen päätös mahdollistaa sen, että halli voidaan ja ehditään rakentaa alkavan kesän aikana.

-Tavoite on, että halli on valmis ensi marraskuun alussa, Myllys kertoo.

OPETUSMINISTERIÖN evättyä hallilta valtionosuuden rakennussuunnitelmista tehtiin alkuperäistä tingitympi versio. Myllyksen mukaan hallin urheilukäyttö tulee kuitenkin olemaan täysipainoista. Karsintaa on tehty toisarvoisemmissa asioissa, kuten kalustossa ja palvelurakennuksessa.

Viime vaiheessa operaattorin tehtävä oli juosta kasaan rahaa lisää 150 000 euroa.

-Se onnistui. Valitettavasti vain raha piti kaivaa entisistä lähteistämme. Uusia yksityisiä rahoittajia on vaikea löytää silloin, kun suoraa tuottoa ei voi luvata, Myllys sanoo.

Hallin uudeksi verottomaksi kokonaishinnaksi kaupunginhallitus sallii enintään 2?251?000 euroa. Kaupungin omistaman yritystilayhtiön investointirahoitusosuus kasvaa alkuperäisestä vajaalla 200 000 eurolla. Halliyhtiön enemmistöosakkaaksi tulee Avia Sport, joka maksaa halliyhtiölle tilavuokraa. Halliyhtiön vähemmistöosakas on yritystilayhtiö. Laskelmissa vuoden vuokratuotto lähtee 250?000 eurosta.

KAUPUNGINHALLITUKSEN 2. varapuheenjohtaja Arto Siitonen (ps.) olisi vielä pidätellyt hallin aloituslupaa. Siitonen peräsi rahoitusmahdollisuuksien tarkempaa tutkimista katsoen, että uusiin laskelmiin perehtymiseen oli jäänyt liian vähän aikaa. Siitosen esitys ei saanut kannatusta.

Uusi hallisuunnitelma tehtiin valtionosuushakemuksen saatua hylkäyspäätöksen pari viikkoa sitten.

Avia Sport Areena Oy

Ukonniemessä juostaan ja pelataan hallikaton alla ennen ensi talven tuloa, operaattoriyritys suunnittelee.

Kirjoittaja:
Matti Veijalainen