Categories
Artikkelit

Marja-Liisan museo kirjastoon

Anssi KemppinenRAUTJÄRVI. Hiihtäjälegenda Marja-Liisa Kirvesniemen museota kaavaillaan Simpeleen keskustaan.Museota pohtinut toimikunta esittää paikaksi Rautjärven pääkirjaston autotallitiloja, jossa on ennen pidetty kirjastoautoa.-Kaikki mahdolliset tilat käytiin läpi. Kirjaston autotalli valittiin keskeisen sijainnin ja arvokkaan kokoelman turvallisuuden takia, sanoo toimikunnan jäsen, kunnan kehitysjohtaja Annaleena Rita.Museon perustaminen ja tilojen saneeraus maksaa arvion mukaan 245 000 euroa, josta kunnan osuus on 100 000 ja leader-rahoitus 145 000 euroa.Museon aukiolo ja näyttelytoiminta maksaisi vuosittain 43 000 euroa.Rautjärven kunta ei ryhdy itse pyörittämään näyttelyä, mutta osallistuu kustannuksiin.Toimikunta ehdottaa näyttelytoimintaan omaa yhdistystä.-Kyllä tässä tosissaan ollaan liikkeellä. Toiminnan lähtökohtana on kansalaisvaltuuskunta, joka pystyisi hakemaan toimintaan rahoitusta, sanoo Rita.Valtuuskuntaa ja yhdistystä pohditaan syksyllä Rautjärvellä pidettävässä seminaarissa. Kiinnostusta kysytään kirjeillä, joita kunnasta lähtee eri tahoille.Marja-Liisa Kirvesniemen museoidea sai alkunsa rautjärveläisen Timo Jorosen tekemästä kuntalaisaloitteesta.

Anssi Kemppinen

Kirjoittaja: