Puutavarakauppaan uusi tekijä

Karjalan Puutuote Oy avasi puutavara- ja sisustusmyymälän Lappeenrannan Mustolassa.

Heikki Sairanen

LAPPEENRANTA. Lappeenrannassa avattiin torstaina uusi puutavara- ja sisustusmyymälä. Karjalan Puutuote Oy:n myymälä sijaitsee Mustolassa Reissumiehenkadun varrella.

Lähes 1 700 neliön kokoisen hallin omistaa Vinpak Oy. Sen toimitusjohtaja ja samalla myös Karjalan Puutuote Oy:n toimitusjohtaja Jukka Virelä myöntää, että puutavarakaupassa kilpailu on kovaa, mutta he eivät sitä pelkää.

-Tietysti on uskaliasta perustaa tämäntyyppinen myymälä, mutta uskomme, että meillä on tälle tilaus. Me panostamme palveluun. Hyllyjen välissä ei tarvitse harhailla yksin, Virelä sanoo.

IDEAN uudelle myymälälle Jukka Virelä sai jo pari vuotta sitten, mutta vasta viime marraskuussa se pantiin täytäntöön.

-Tai itse asiassa idea tuli Stora Ensolta. Sieltä soittivat, että kiinnostaisiko kokeilla. Olin aikoinani Venäjällä töissä ja veimme aika paljon Stora Enson tavaraa Venäjälle. Heille jäi paljon myös sellaista tavaraa, jota he eivät saaneet myytyä oman logistiikan kautta.

Vetovastuussa Karjalan Puutuote Oy:ssä on Tuomas Dufva, joka aiemmin pyöritti Imatralla Vuoksenniskan ja Rajapatsaan Nesteiden toimintaa. Työntekijöitä Puutuote Oy:ssä on viisi.

KARJALAN Puutuote Oy:n Jukka Virelä myöntää, että uusi myymälä on hieman hankalan matkan päässä. Torstaina myymälässä oli kuitenkin tungosta ja parkkipaikka pullisteli autoja. Myymälän ulkopuolella kiemurteli jono lihakeittopisteen äärellä.

Mustolassa valmistaudutaan myös Ikean tuloon, vaikka huonekalujätti ei ole tehnyt päätöstä sijoittua Lappeenrantaan. Virelä tietää, että jos Ikea tulee, heille tulee lähtö.

-Mutta se on sitten sen ajan murhe.

12 vuotta vanha Vinpak Oy on monialatukku. Karjalan Puutuote Oy on parin vuoden ikäinen.

KUVATEKSTI

Mika Strandén

Karjalan Puutuote Oy:n toimitusjohtaja Jukka Virelä uskoo pärjäävänsä puutavarakaupassa.

Liiga-SaiPa on vuokrannut rakennuksesta pienen sopukan pelaajien huonekaluille. Onni Toivanen (vas.) ja Sami Holopainen laittoivat kalusteita järjestykseen.

Kirjoittaja:
Heikki Sairanen