Reetta Kettusesta Pikkupiika

Uusi Pikkupiika on toiminut Leader-hankkeiden nuorten seurantaryhmässä.

Anssi Kemppinen

PARIKKALA. Parikkalan uusi Pikkupiika on Reetta Kettunen.

-Yllätti, minulla ei ollut valinnasta aavistustakaan. Sain tietää siitä huhtikuun lopulla, sanoo Kettunen.

Kettunen ei ole vielä tiedä, mitä kaikkea Pikkupiian titteli tuo vuodeksi tullessaan. Ainakin joitakin kukituksia kunnan eri tilaisuuksissa.

Kettunen asuu Parikkalan keskustassa. Hän kirjoittaa omien sanojensa mukaan varmasti ylioppilaaksi ensi keväänä Parikkalan lukiosta, mutta sen jälkeiset tulevaisuuden suunnitelmat ovat vielä avoimet.

PIKKUPIIAN valitsee sivistyslautakunta, lukion opettajien esityksestä. Piian kriteereitä ovat muun muassa harrastuneisuus, aktiivisuus ja esiintymiskyky.

Kettunen täyttää kriteerit mainiosti. Hän on vetänyt MLL:n musiikkikerhoa, seurakunnan kerhoa ja ollut neljällä rippikoululeirillä isosena.

-Olin keväällä mukana nuorten seurantaryhmässä arvioimassa maaseudun Leader-hankkeita. Saimme muun muassa arvioida onko jääkiekkokaukalon kunnostuksen ja frisbee-golf -radan suunnitelmat tehty hyvin, sanoo Kettunen.

Kettunen harrastaa pianonsoittoa, laulua ja hokutoryo ju-jutsua. Sosiaalisuutta hän oppinut jo kotona, sillä hänellä on kuusi sisarusta.

PARIKKALAN edellinen Pikkupiika Veera Räty luovutti valtikan Kettuselle Piikapitäjän Rehveillä Särkisalmella.

Rehvit vetivät tänä vuonna puolen tuhatta parikkalalaista seuraamaan Pikkupiian valintaa, tapaamaan tuttuja, katsomaan taikuri- ja pelle-esityksiä sekä tanssimaan.

Mutta saavuttiin Rehveille myös kauempaa. Eila Nousiainen oli tullut Kiimingistä asti.

-Meillä on Kurrin serkkujen kesken tapaaminen. Serkun vaimo on näistä juhlista puhunut ja nyt tulin ensimmäistä kertaa. Omat vanhemmat ovat Parikkalan Tyrjältä ja Uukuniemeltä, ja asuin minäkin vähän aikaa Parikkalassa, sanoo Nousiainen.

Nousiaisen pojantytär Mia Nousiainen on taas tullut Yhdysvalloista Baltimoresta asti. Hän käy Yhdysvalloissa jo neljättä luokkaa ja englannin kieli sujuu suomea paremmin.

Nousiaiset eivät aikoneet jäädä tansseihin asti, sillä pojantytär oli lentänyt Suomeen vasta edellisenä yönä.

KUVATEKSTI

Anssi Kemppinen

Yhdysvalloissa asuva Mia Nousiainen (kesk) pääsi samaan kuvaan uuden Pikkupiian Reetta Kettusen kanssa. Mian mummo Eila Nousiainen oli tullut Piikapitäjän Rehveille Kiimingistä.

Kirjoittaja:
Anssi Kemppinen