Jatke hakee sijaa Imatralta

Lappeentielle on suunnitteilla 20 asunnon senioritalo. Rakennusliike Jatke Oy osti entisen Ylä-Vuoksen kiinteistön Sanoma Lehtimedialta.

Harri Manskinen

IMATRA. Rakennusliike Jatke Oy hakee jalansijaa Etelä-Karjalasta. Yhtiö osti Sanoma Lehtimedian omistuksessa olleen kiinteistön Imatran Lappeentieltä ja suunnittelee paikalle senioritaloa.

Parhaillaan kiinteistössä on muun muassa Etelä-Saimaan Imatran toimitus, pienyrityksiä ja Tanssistudio Jami. Nykyiset vuokrasopimukset säilyvät ainakin vuoden loppuun asti. Jatke Oy:n aluejohtaja Jari Salosen mukaan kiinteistö puretaan ja tilalle rakennetaan noin 20 asunnon senioritalo. Rakennusoikeutta tontilla on 1600 kerrosneliön verran.

-Teemme talven aikana koemarkkinoinnin. Katsotaan miten kauppa käy ja sen jälkeen teemme lopulliset päätökset senioritalon rakentamisesta.

Senioriasuntojen rakentaminen tontille vaatii kaavaan käyttötarkoituksen muutoksen.

Jatke Oy:lle maanantaina allekirjoitettu kauppakirja merkitsee liiketoiminnan laajentamista Etelä-Karjalaan. Kouvolassa pääkonttoriaan pitävällä yhtiöllä on kuusi aluetoimistoa Etelä-Suomessa.

Salosen mukaan Lappeenrannan ja Imatran seudut ovat rakentamisen suhteen vilkkaampia kuin Kymenlaakso.

-Venäjän rajan läheisyys ja matkailuhankkeet näkyvät täällä liike-elämän ja kaupan rakentamisena. Matkailusta on tullut iso tukijalka teollisuuden rinnalle. Esimerkiksi Imatra on lähtenyt nousuun ja on vireämpi kuin vuosiin.

Jatke Oy on mukana myös City-korttelin tulevaisuuden suunnittelussa Lappeenrannassa.

Lappeentien kiinteistö Imatralla on ollut myynnissä pidemmän aikaa.

Sanoma Lehtimedian toimitusjohtaja Jarmo Koskinen sanoo, että kiinteistöjalostus ei ole yhtiön intresseissä.

-Meidän osaamisemme on mediabisneksessä ja haluamme keskittyä siihen.

Ajankohta kiinteistökaupalle on Sanoma Lehtimedialle hyvä. Etelä-Saimaan Imatran toimitus ja Uutisvuoksen toimitus yhdistetään ensi vuoden alussa. Etelä-Saimaan väki siirtyy jo syksyn aikana väliaikaisesti Uutisvuoksen tiloihin Einonkadulle. Uusin tiloihin Tietotalolle Uutisvuoksi siirtyy ensi vuoden alussa.

-Oma toimintamme Lappeentiellä olisi joka tapauksessa loppunut. Tämä ratkaisu tukee Sanoma Lehtimedian uudistuksia Imatralla, Koskinen sanoo.

KUVATEKSTI

Kai Skyttä

Lappeentiellä sijaitseva liikekiinteistö vaihtoi omistajaa alkuviikosta. Tulevaisuudessa talo puretaan ja tilalle tulee senioriasuntoja.

Jatke Oy:n aluejohtaja Jari Salonen näkee Etelä-Karjalan kiinnostavana alueena.

Jatke Oy

Jatke Oy on asuntotuotantoon, julkisivusaneeraukseen sekä toimitilarakentamiseen ja saneeraukseen erikoistunut rakennusliike.

Hallituksen puheenjohtaja on tunnettu kymenlaaksolainen rakennusneuvos Juhani Pousi.

Vuonna 2009 perustetun yhtiön toimitusjohtaja on Esa Eloranta. Elorannalla ja monella muulla yhtiön johdosta on taustalla ura rakennusalalta OKAssa ja Lemminkäisellä Yhtiön liikevaihto 2011 oli noin 70 miljoonaa euroa.

Pääkonttori Kouvolassa, aluetoimistot Lappeenrannassa, Helsingissä, Hyvinkäällä, Vantaalla, Turussa, Porissa ja Tampereella.

Lähde:www.jatke.fi

Kirjoittaja:
Harri Manskinen