Lyseon lukio ympäri kaupunkia

Koulu keskellä kaupunkia muuttuu kouluksi eri puolilla kaupunkia. Opiskelijoille ja opettajille hajasijoitus tuo lisäkuormaa vielä vuoden verran.

Heikki Sairanen

LAPPEENRANTA. Lappeenrannan lyseon lukion 430 opiskelijaa ovat evakossa kahdeksassa eri paikassa ensi syksynä ja keväänä. Koulunkäynti koettelee, kun opiskelijat ravaavat ympäri kaupunkia.

-Onneksi meillä on kokemusta viime lukukaudesta, mutta toki on selvää, että ensi talvesta tulee vaativampi, pohtii lyseon lukion rehtori Mika Luukkonen.

-Odotettavissa on vaikea paletti järjestää, mutta eiköhän ensi talvesta selvitä ehjin nahoin, miettii vararehtori Antti Sirkiä.

LYSEON lukion oppilaskunnan puheenjohtaja Kalle Laukkanen oli viime keväänä siinä luulossa, että ensi keväänä kirjoittavien abien opiskelu tapahtuu lyseon kampuksella. Itsekin kirjoittava Laukkanen ajatteli, ettei heidän tarvitse ravata paikasta toiseen, vaan heille taataan rauha valmistautua ylioppilaskirjoituksiin.

Se ei ole rehtorien mukaan mahdollista.

-Kaikki lopulliset tilat selvisivät meille vasta juhannuksen jälkeen, Luukkonen sanoo.

-Siksi kaikkia opiskelijoita joudutaan kuormittamaan tasapuolisesti. Vain lukionsa aloittavien ei tarvitse hypätä paikasta toiseen niin paljon, Sirkiä lisää.

Laukkasen mukaan he tottuivat ravaamaan kaupungilla jo viime talvena niin paljon, ettei hajasijoitus tunnu enää oikeastaan missään.

-Ei se iso miinus ole. Pitää vain asennoitua oikealla tavalla ja sitä paitsi myös opettajat joutuvat saman tilanteen eteen.

Lukio-opiskelijat olivat evakossa neljässä eri paikassa viime lukukaudella. Iso osa opiskeli lukion pihalla olevissa parakeissa ja ruokalarakennuksessa. Tunteja pidettiin myös Aktivalla, seurakuntakeskuksessa ja kuvataidekoululla.

Ne kaikki Aktivaa lukuun ottamatta ovat käytössä myös nyt. Aktiva mennee remonttiin ensi vuodenvaihteen jälkeen.

-Luovuimme siitä osin myös sen takia, että siellä todettiin huono sisäilma, Luukkonen toteaa.

Sen sijaan Aktivan liikuntahalli lienee myös lyseon käytössä.

Uutena paikkana on myös muun muassa Betanian rukoushuone Kimpisen kampuksen vastapäätä Armilankadun toisella puolella.

-Kimpisen lukiolla oli siellä jo viime vuonna kaksi luokkatilaa. Ne soveltuvat opiskelukäyttöön oikein hyvin, Luukkonen sanoo.

LAPPEENRANNAN lyseon lukio lähti evakkoon remontin tieltä viime syksynä syysloman jälkeen. Lyseon lukion peruskorjaus alkoi viime keväänä. Uuden peruskorjatun koulun pitäisi olla valmis syyslukukauteen 2013 mennessä.

-Sinne asti kun jaksetaan vielä. Sitten meillä on terveet ja turvalliset tilat, Luukkonen sanoo.

KUVATEKSTI

Marleena Liikkanen

Lyseon lukion oppilaskunnan puheenjohtaja Kalle Laukkasella on varaa ottaa vielä rennosti. Koulutyö alkaa vasta ensi tiistaina.

Lyseon lukion toimitilat

Lyseon kampuksella parakit ja ruokalarakennus Pohjolankatu 23 (7 luokkatilaa) Peltolan koulu (1 luokkatila) Helluntaiseurakunta Betania (2 luokkatilaa) Urheilutalo( 1 luokkatila) Seurakuntakeskus Koulukadulla (1 luokkatila) Linnoituksen kuvataidekoulu (1 luokkatila) Aktivan liikuntahalli

Kirjoittaja:
Heikki Sairanen