Keisarinasemalla yhä hiljaista

Yrittäjien mielestä kaupunki pitää asemalla liian korkeaa vuokratasoa. Tilakeskuksella on noin 200 ulkoista vuokrasopimusta.

Heikki Sairanen

LAPPEENRANTA. Lappeenrannan kaupunki ei ole löytänyt Keisarinasemalle yrittäjää vieläkään. Keväällä 2011 kaupunki valmisteli koko asemarakennuksen vuokraamista usean pienyrittäjän muodostamalle yhteistyöverkostolle.

Hankkeeseen ei saatu riittävästi yrittäjiä. Monet yrittäjät pitivät vuokraa aivan lian korkeana. Kaupunki omistaa 140 neliön eteläpäädyn, jossa oli keisarillinen huoneisto, nykyisin kaksi salia, salonki, eteinen, keittiö ja vessa.

VIIME keväänä Keisarinasemalle oli tulossa kahvila-ravintola, mutta sekin tyssäsi aivan viime metreillä. EU-asiamies Krista Huovila Lappeenrannan kaupungin strategia- ja talousyksiköstä sanoo, että tällä hetkellä Keisarinaseman vuokrausneuvottelut ovat käynnissä kahden tahon kanssa.

-Toivomme niiden johtavan ratkaisuun mahdollisimman pikaisesti.

Keisarinaseman vuokraamista yksityiskäyttöön ei ole markkinoitu, koska ensisijaisena tarkoituksena on Huovilan mukaan saada tila vuokrattua pidempiaikaiseen käyttöön.

-Aseman tämän hetkiset kalusteet eivät myöskään sovellu jatkuvaan vuokraustoimintaan ja siksi tilaa on vuokrattu halukkaille vain yksittäistapauksissa.

LAPPEENRANNAN kaupungilla on vuokratiloja ympäri kaupunkia. Tilakeskuksella on noin 200 ulkoista vuokrasopimusta. Niistä lähes puolet on erilaista varastotilaa. Lopuissa on monenlaisia toimijoita, kuten esimerkiksi Linnoituksessa pienyrittäjiä ja käsityöläisiä.

Tiloja on ympäri Lappeenrantaa. Vuokratuloja niistä tuli elokuussa noin 245 000 euroa. Viime vuonna kaupungin kassaan tuli vuokratuloja yli 2,8 miljoonaa euroa.

KUVATEKSTI

Mika Strandén

Kaksi vuotta sitten joulukuun puolivälissä Keisarinasemalla oli avoimet ovet. Kaupungin omistama tila odottaa yhä yrittäjää.

Kirjoittaja:
Heikki Sairanen