Korkit poksahtelivat Kotajärvellä

Kotajärven Pallo teki Lemillä paikallista jalkapallohistoriaa ja nousi nelosdivisioonasta kolmoseen.

Jarmo Hämäläinen

LEMI. Kuohujuoma virtasi jalkapallonurmella ja kauden päätöskekkerit nousivat pullistelemaan Kotajärven vanhan seurantalon seiniä, kun Lemillä tehtiin paikallista jalkapallohistoriaa.

-Ensimmäisen kerran Kotajärven Pallo on nousemassa nelosdivisioonasta kolmoseen. On se joskus lähellä ollut ennenkin, kriisipalaverejakin on kuulemma pidetty, puheenjohtaja Timo Korhonen kertoo esitellessään kentän laidalla olevaa seuran klubia.

Klubi on rakennettu sotien jälkeen tanssipaikkana toimineeseen seurantaloon, jonka Kotajärven Pallo osti itselleen Keskustan paikallisosastolta vuonna 1995.

-Täällä ovat joskus aikanaan käyneet Olavi Virta ja monet muut tähdet esiintymässä. Nyt tästä on tehty jalkapalloklubi. Pitäähän meillä tällainen olla, kun MyPallakin on oma klubitalo, Korhonen virnistää.

Kotajärven Pallo sai tälle kaudella vahvistukseksi nuoria pelimiehiä Lappeenrannan suunnasta ja sijoittui lopulta nelosen lohkossaan toiseksi kouvolalaisen FC Peltirummun jälkeen.

-Ei meillä mitään erityistä nousutavoitetta ollut, mutta kyllähän se meille kelpaa ja ihan tosissaan lähdetään rakentamaan joukkuetta kolmoseen, Timo Korhonen sanoo.

Kotajärven pallo on kuulunut pitkään nelosdivisioonan vakiokalustoon.

-Meillä on muutama oman kylän poika, sitten on näitä naapuriseurojen kasvatteja ja tietysti ”Puni” (Jari Kuolimo) on joukkueen ikoni.

-Puni on muuten tälläkin kaudella seuran sisäisen pistetilaston kärjessä, puheenjohtaja Korhonen kehuu 47-vuotiasta kärkimiestä, joka on pelannut 1980-luvulta alkaen eri sarjatasoilla niin LauTP:ssä, Rakuunoissa, PEPO:ssa kuin PaSassa.

Joukkueen konkari sai kovaa kannustusta kauden päätösottelussa myös Kotajärven pienen katetun katsomon olutterassilta.

-Hyvä Puni, koeta vielä jaksaa muutama minuutti, niin sit koittaa eläkepäivät!

Ei Jari Kuolimo kuitenkaan aio vielä nappulakenkiä naulaan pistää.

-Kymmenen vuotta olen pelannut KoPassa ja tarkoitus on ensi kesänä jatkaa kolmosessa. Täällä on niin mahtava joukkuehenki.

KOTAJÄRVEN PALLO voitti kauden päätösottelussa punkaharjulaisen Kulennoisen Pallon 6-1. Keskikentällä peliä pyöritti PEPO:n kasvatti Samuli Salo, jonka puheenjohtaja toivoo pysyvän joukkueessa.

-Ensi kesäksi pitää tietysti pelaajarinkiä laajentaa, mutta eiköhän se onnistu. Olen kuullut, että kiinnostusta meitä kohtaan on olemassa.

-Viime keväänä tehtiin jo naapuriseurojen kanssa joitakin pelaajakauppoja, siirtosumma oli sata euroa, Timo Korhonen kertoo.

KUVATEKSTI

Jarmo Hämäläinen

Kotajärven Pallon kausi päättyi kuohujuoman poksautteluun. Ruiskumestareina toimivat Jere Olkkonen (oik.) ja Veli-Matti Kostiainen.

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen