Norppien kaveri lämmitti yleisön

Ylen toimittaja Kimmo Ohtonen keräsi saimaannorpalle yli 100 000 euroa uintiurakkansa aikana.

Piia Kaskinen

Lappeenranta. Kun Kimmo Ohtonen perjantaina lähestyi Myllysaaren uimastadionia, tunnelma oli — kuten asiaan sopii — vetinen.

Silti yleisöä oli saapunut paikalle satamäärin. Suurin osa värjötteli sateenvarjojensa alla, mutta innostui hurraamaan miehen lähestyessä päätepistettään.

— On se melkoinen! ihasteli yksi, kun hyörinästä saattoi päätellä uijan lähestyvän stadionia.

— Mutta missä se oikein on, mie en nää mittään! manasi toinen.

— Se on tuo punakypäräinen tuolla!

— Mahtaa olla vesi kylmää. On sillä sentään hanskat kädessä.

Viimeisten vetojen lähestyessä Montolan puhallinorkesteri viritti juhlavan marssin, Lappeenrannan Uimarit asettuivat kunniakujaan ja paikallinen Meripelastusseura ampui ilmoille vesikaaren, jonka alta uija kauhoi.

Savonlinnasta alkaneen uintiurakan päätteeksi Ohtonen pääsi luovuttamaan WWF:lle 101 756 eurolle kirjoitetun shekin.

Keräykseen voi osallistua vielä 15. syyskuuta saakka.

— Varat käytetään tutkimustyöhön ja -välineisiin: moottorikelkoista löpöön ja norppalähettimiin. Kun saimaannorppa levittäytyy uusille alueille, on myös norppalaskentoja ajatuksena levittää. Ajatuksena on myös verkkokalastuskiellon alueellinen ja ajallinen laajentaminen, kertoo WWF:n yksityisvarainhankinnan johtaja Tarja Hakala.

Noin puolet WWF:n rahoituksesta koostuu yksityisten lahjoittajien antamasta tuesta. Hakala kiittää heitä, sekä satoja uusia norppakummeja, jotka tempaus innoitti mukaan saimaannorpan suojeluun.

Saimaannorppia arvioidaan nykyisin olevan noin 310.

KUVATEKSTI

Inka Nordlund

Kimmo Ohtosen urakka päättyi kello 18.35. Hänet vastaanotettiin Myllysaareen Ylen Puoli Seitsemän -ohjelman lähetyksessä.

Sadat katsojat todistivat uintiurakan päättymistä.

Kirjoittaja:
Piia Kaskinen