PEPO haluaa oman kuplahallin

Jalkapalloseura rakennuttaisi Alakylän nykyisen parakkikoulun paikalle harjoitushallin. Rahoituksesta vastaisi PEPO.

Vesa Salminen

LAPPEENRANTA. PEPO suunnittelee oman jalkapallon juniorihallin rakentamista Alakylän koulun hiekkakentälle. Kentän paikalla on tällä hetkellä parakkikoulu.

– Tarve on valtava. Meidän kilpailutoiminnan elinehto se on, PEPOn nuorisopäällikkö Mika Heino kuvaa.

Juniorihallin kustannusarvio on 500?000 euroa ja sen kooksi on suunniteltu 75×45 metriä. Rakentaminen voisi alkaa kesällä 2014, kun Alakylän uusi koulu on valmis ja parakit on viety pois paikalta.

Ylipainehalli olisi valmis jo seuraavan talven harjoituskaudella. Pelikentän lisäksi halliin kaavaillaan pukuhuone- ja toimistotiloja.

HALLI rakennettaisiin PEPOn omana investointina.

– Pankin kanssa on neuvoteltu rahoituksesta ja näyttää ihan hyvältä. Tottakai omaa rahoitusta pitää vielä kerätä, Heino sanoo.

PEPO on hakenut avustusta UEFAn HatTrick-ohjelmasta, jonka rahanjaosta Suomessa päättää Palloliitto. Rahaa on myönnetty sitä kautta olosuhteiden parantamiseen yleensä 30?000-80?000 euroa.

LAPPEENRANTAAN suunniteltiin aiemmin myös yksityistä sisähallia, mutta sille ei löytynyt halliyritystä tyydyttävää paikkaa. Aviasport Areena Oy rakentaa nyt sisähalliaan Imatran Ukonniemeen. Halliyhtiön keulakuva Sakari Myllys on aiemmin todennut, etteivät rahkeet riitä kahden hallin rakentamiseen samaan aikaan, mutta Lappeenranta kiinnostaa kyllä sijoituspaikkana myöhemmin.

– Jos jäämme odottamaan sen hallin toteutumista, meiltä ovat hävinneet viimeisetkin jalkapalloilijat Lappeenrannasta ennen sen valmistumista, Heino kuvaa.

PEPOn junioreilla on tällä hetkellä ammattikoulun kentällä ja sisätiloissa 29 harjoitustuntia, kun joukkueita on yhteensä 28.

PEPO on neuvotellut harjoitushallista Lappeenrannan kaupungin kanssa. Kaupunki suhtautuu hankkeeseen myönteisesti, mutta mitään päätöksiä ei ole tehty. Lappeenranta ei ole Alakylässä valmis sitoutumaan pitkäaikaiseen vuokratukeen, kuten esimerkiksi Huhtiniemen salibandyhallin ja Kisapuiston UK-Areenan kohdalla.

Liikuntatoimenjohtaja Ilkka Oksmanin mukaan kaupunki voisi ostaa hallista koululaisten ja päiväkotien tarpeen mukaan yksittäisiä vuoroja. Myös kaupungin tukemia seurojen vuoroja hallissa voisi olla.

Alakylän harjoitushallista on kysytty myös kaupunkikuvatyöryhmän kantaa, eikä monttuun upotettavaa hallia ole siellä tyrmätty.

Kimpisen kampuksella podetaan akuuttia pulaa sisätiloista, ja opetustoimenkin puolesta PEPOn harjoitushalli toisi helpotusta siihen ongelmaan. Opetuspuolen kantana on, ettei uusi kuplahalli saa korvata Alakylän uuden koulun liikuntasalia.

Muiden urheiluseurojen kanssa PEPO ei ole vielä hallin käytöstä keskustellut. Alakylän koulun lähialueen asukkaille on tarkoitus järjestää tiedotustilaisuus, kun harjoitushallin havainnekuvat ovat valmiit.

Kirjoittaja:
Vesa Salminen