Varastotiloilla hyvää kysyntää

Konnunsuon vankilan vanhat teollisuustilat alkavat täyttyä. Tiloja markkinoidaan nyt autojen tai veneiden säilytykseen.

Elina Kemppainen

Joutseno. Konnunsuon entisen vankilan alueelle suunniteltu teollisuuskylä on muovautumassa varastoalueeksi. Tiloille on löytynyt kaksi vuokralaista ja yksi ostajaehdokas. He ovat kiinnostuneet alueesta lähinnä varastotilana.

Vankilan jäljiltä alueella on talotehtaan, metallipajan ja puuverstaan vanhat tilat, autohalli ja sähköverstas. Vailla vuokralaista tai ostajaa niistä on talotehdas ja osa pajarakennuksesta.

Vankilan aikana vangit valmistivat tiloissa hirsirakennuksia, kalusteita sekä erilaisia puu- ja metallituotteita ja korjasivat autoja.

Suomen Yritysvalmennuksen konsultti Timo Kivinen on tyytyväinen tilojen kysyntään, vaikka alkuperäisten visioiden kaltaista yritysrypästä alueelle ei olekaan sijoittumassa. Hänen mukaansa tilat sopivat hyvin varastointiinkin.

— Tällaiselle halvemmalle tilalle on ilmeisesti kysyntää.

Talotehdasta Kivinen markkinoi ensin suomalaisille hirsitalotehtaille. Tehtailla on Kivisen mukaan kiinnostusta, mutta niiden mielestä alalla on liian huonot taloudelliset ajat.

Nyt hän on alkanut etsiä tiloihin yrittäjää Venäjän puolelta.

— Tilat voisivat kiinnostaa yrittäjää, joka tekee vientiä Suomeen tai Suomesta Venäjälle, mutta ainakaan vielä markkinointi ei ole tuottanut tulosta, Kivinen sanoo.

Loppuja tiloja hän markkinoi myös esimerkiksi autojen tai veneiden säilytykseen.

— Metallipajasta on tarjolla lämmintä tilaa ja talotehtaasta myös kylmää varastotilaa.

Tiloja kauppaa tai vuokraa kiinteistöhallintoyhtiö Hacmill Oy, joka osti teollisuusalueen kiinteistösijoitusyhtiö Royal Houselta. Alueella on on myös vanha saha, jonka tontille on etsitty ostajaa tai vuokralaista.

Lämpimälle säilytystilalle on tarvetta

Elina Kemppainen

Joutseno. Maanviljelijä Juha Järvenpää on vuokraamassa teollisuusalueen autohallin Taurun Siemen Oy:lleen. Hän aikoo tarjota lämmintä säilytystilaa edelleen vuokralle.

— Ainakin tässä vaiheessa se kiinnostaa varastotilana. Onhan siinä mahdollisuus vaikka mihin käyttöön, Järvenpää sanoo.

Hän on tarjonnut vuokralle aiemmin kylmää säilytystilaa esimerkiksi veneille. Lämpimästä varastotilasta on ollut hänen mukaansa kysyntää niin paljon, että hän kiinnostui heti vankilan entisestä teollisuusalueesta. Autohallissa on käytettävissä 1 000 neliömetriä lämmintä tilaa.

— Tuntui, että ihmisille on säilytystarvetta kesäautoille, matkailuautoille, asuntovaunuille ja veneille.

Järvenpää kertoo, että kyselyjä on tullut Lappeenrannan lisäksi Savitaipaleelta, Taipalsaarelta ja Imatralta.

Kirjoittaja:
Elina Kemppainen