BB:n raha-anomus 100 000 euroa

Imatran budjettikattauksessa festivaalille esitetään 80?000 euron perusavustusta. Ryhmissä on kiinnostusta siirtyä avustuksesta vastikkeelliseen palvelusopimukseen.

Hannu Ojala

IMATRA. Keskustelu Imatran big band festivaalin ensi vuoden rahoituksesta siirtyy maanantaina päättäjien pöytään.

Imatran kaupunginhallituksen ensimmäisessä budjettikäsittelyssä festivaalin ensi vuoden avustukseksi esitetään 80 000 euroa. Festivaalia järjestävä yhdistys on hakenut kaupungilta ensi vuodeksi 100 000 euroa eli samaa summaa kuin tämän vuoden festivaalille.

-Perusavustuksella mennään, sanoo budjetin esittelevä kaupunginjohtaja Pertti Lintunen.

Festivaalin rutiininomainen avustaminen ei ole sitä tänä vuonna.

Kaupunginhallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja Heikki Tanninen (sd.) pitää välttämättömänä, että kaupungin on rahoittajan roolissa saatava nykyistä paljon enemmän ja nopeammin tietoja festivaalin asioista.

-Kaupunginhallituksen kokouksen alussa saamme tiedonantoja erilaisista asioista, joissa kaupunki on mukana. Big band festivaalista emme ole saaneet selvitystä. On vedottu siihen, että yhdistyksen hallituksen kokous oli 17. syyskuuta, mutta selvitystä ei ole tullut sen jälkeenkään, Heikki Tanninen kummastelee.

Tannisen mielestä tässä vaiheessa olisi luontevaa lähteä keskustelemaan kumppanuudesta, jolloin raportointia ja seurantaa voidaan parantaa.

Keskustan Kari Toivanen on valmis esittämään maanantaina festivaalin rahoituksen pohjaksi palvelusopimusta, jossa kaupunki sopimusohjausmallin periaatteilla määrittelee, mitä se haluaa festivaalilta.

Toivasen mielestä jatkossa pitää laittaa paperillekin, mitä festivaali pystyy kaupungille tuottamaan.

-Ensi vuoden avustus ei voi mennä läpi julistamalla, Toivanen sanoo.

Kokoomuksen Anna Helminen (kok.) pitää ajatusta palvelusopimuksesta miettimisen arvoisena.

-Olisi raha, jolla tilataan jotakin. Sama periaatehan on tulossa myös kaupungin omaan toimintaan.

Helminen pitää vaikeana tilauksen määrittelemistä. Kaupunki ei voi tilata pelkästään viikkoa big band musiikkia.

Big band festivaalin asioista itsensä kaupunginhallituksessa jääväävä Anu Urpalainen (kok.) ei tyrmää periaatetta kumppanuuteen perustuvasta palvelusopimuksesta, koska siihen suuntaan edetään seuraavalla valtuustokaudella myös muilla sektoreilla.

KUVATEKSTI

Heidi Veijalainen

Tämän tunnelmamaiseman arvosta keskustellaan Imatran kaupunginhallituksen ensimmäisessä budjettikokouksessa maanantaina.

Kirjoittaja:
Hannu Ojala