Holiday Club osti Caprin

Venäläisen investoijan kesken jäänyt kauppakeskus Rauhassa saa Angry Birds -huvipuiston. Holiday Clubin kokonaisinvestointi kauppakeskukseen on noin 13 miljoonaa.

Outi Salovaara

LAPPEENRANTA. Holiday Club Saimaa Lappeenrannan Rauhassa saa ison Angry Birds -sisähuvipuiston ensi syksyksi.

Holiday Club kertoi maanantaina ostaneensa venäläisen miljonäärin Oganes Sobolevin Fivena Development -yhtiöltä kauppakeskus Caprin, jonka rakennustyöt keskeytyivät loppukesästä vesikattovaiheessa rahoitusongelmiin.

Caprin kokonaispinta-ala on valmiina noin 5 000 neliötä, josta puolet on Angry Birds -puistoa ja toinen puoli liiketiloja. Capri-investoinnin arvo on kaikkiaan noin 13 miljoonaa.

Holiday Club suunnittelee puistoa yhteistyössä Angry Birds -hahmojen luojan Rovio-yhtiön sekä leikkipaikkavälineiden valmistajan Lappsetin kanssa.

Caprin rakennustyöt aloitti viime syksynä imatralainen rakennusyhtiö Evälahti, jonka kanssa Holiday Club teki maanantaina sopimuksen töiden jatkamisesta.

— Töiden pitäisi jatkua lähipäivinä, sanoo Holiday Club Resortsin toimitusjohtaja Vesa Tengman.

Hän ei vielä ryhdy arvioimaan montako uutta työpaikkaa Angry Birds -huvipuisto tuo Rauhaan.

— Koko kauppakeskus työllistää useita kymmeniä ihmisiä. En osaa vielä sanoa onko kyse 50:stä vai 70:stä työpaikasta.

Kauppakeskukseen tulee noin 15 erillistä liiketilaa, joiden vuokraamisesta Holiday Club ei ole toistaiseksi ehtinyt tehdä sopimuksia. Toiveissa on saada kauppakeskuksen alakertaan päivittäistavarakauppa.

— Olemme vakuuttuneita siitä, että liiketilat kiinnostavat vuokralaisia, sanoo Tengman.

Tengmanin mukaan Holiday Club Saimaan Angry Birds -puisto pistää asiakkaat vauvasta vaariin liikkumaan.

— Yleensä laitteet liikuttavat huvipuistoissa ihmisiä, mutta tässä ihmiset liikkuvat itse. Se soveltuu hyvin esimerkiksi yritysten tyky-toimintaan, arvioi Tengman.

Angry Birds -huvipuiston ja kauppakeskuksen yhteyteen on suunnitteilla kaksikin ravintolaa.

Tengman arvioi, että Angry Birds -puisto ja kauppakeskus palveluineen täydentävät hyvin Holiday Club Saimaan kylpylän ja esimerkiksi läheisten golfkenttien tarjontaa.

Lappeenranta on yksi neljästä Holiday Clubin kohteesta, jotka hyödyntävät suositusta mobiilipelistä tutuiksi tulleita lintu- ja possuhahmoja.

Sotkamon Vuokatissa sijaitsevan Holiday Club Katinkulta -kylpylän läheisyyteen valmistuu iso Angry Birds -sisäaktiviteettipuisto ensi jouluksi.

Myös Kuusamon ja Saariselän Holiday Club -kylpylät saavat piakkoin omat Angry Birds -sisäpuistot.

Ensimmäinen Angry Birds-huvipuisto valmistui viime kesäksi Särkänniemen huvipuistoon Tampereella.

Särkänniemen viestintäjohtaja Tiina Mörttinen sanoo, että pienehkö pikkulapsille suunnattu puisto on ollut menestys.

Särkänniemen kävijämäärät nousivat viime kesänä, ja ainakin osaksi sen uskotaan selittyvän vihaisten lintujen vetovoimalla.

Kirjoittaja:
Outi Salovaara