Liikennevirasto löysi kodin

Noin 150 työntekijän uusi virasto tarvitsisi tilat virastotalosta jo vuoden 2014 syksyllä. Senaatti-kiinteistöt aikoo kehittää poliisilaitoksen, Teletalon ja virastotalon kokonaisuutta. Oikeustalo tulisi naapuriin.

Anne Kotiharju

LAPPEENRANTA. Lappeenrantaan alueellistettava Liikennevirasto saa tilat keskustasta virastotalosta syksyllä 2014. Liikennevirastoon tulee 140-150 työntekijää.

-Liikennevirasto on osaltaan hyväksynyt Senaatti-kiinteistöjen tarjouksen, mutta valtioneuvoston hyväksyntä puuttuu. Asia ratkennee vielä tämän vuoden puolella, selvittää Liikenneviraston hallintopalvelujen osastonjohtaja Jyri Mustonen.

Alueellistamisprosessi on edelleen kesken. Nyt Liikennevirasto toimii Skinnarilassa, ja väkeä rekrytoidaan lisää koko ajan.

-Käytännössä kaikki Liikenneviraston rekrytoinnit tehdään nyt suoraan Lappeenrantaan. Tavoitteena on, että lopullinen vahvuus olisi koossa vuonna 2017. Aiemmin tavoiteltiin vuotta 2015.

Liikennevirasto valtaisi virastotalosta yhden kerroksen.

-Remontin se vaatii. Väliseiniä kaatuu ja pintoja uusitaan, kuvailee Mustonen.

Senaatti-kiinteistöillä on virastotalon lisäksi monta rautaa tulessa ihan lähistöllä.

-Liikennevirasto, poliisilaitos ja käräjäoikeus ovat kaikki nyt työn alla. Meidän on tarkoitus kehittää tätä kokonaisuutta. Esimerkiksi Teletalo ei ole nyt lopullisessa kuosissaan, kertoo Senaatti-kiinteistöjen Itä-Suomen alueen johtaja Jyrki Reinikainen.

Reinikaisen mukaan kehittämiseen liittyy myös laajentamista. Reinikainen uskoo kokonaisuuden etenevän nopeasti. Käräjäoikeus on nyt väistötiloissa Teletalossa. Käräjäoikeudelle on kaavailtu tiloja oikeustaloon kaupungintalon laajennukseen.

Kaupunginjohtaja Kimmo Jarvan mukaan suunnittelu on kohtalaisen pitkällä. Kaupungintalon laajennus olisi hyvä tehdä ennen mahdollista Ison-Kristiinan laajennusta, josta kaupungintalon laajennus ei Jarvan mielestä muuten ole kiinni.

-Kuitenkin kaupungintalon laajennus vaatii vielä sekä Senaatti-kiinteistöiltä että kaupungilta lopulliset päätökset. Kaupunki on varaamassa 600 000 euroa suunnittelurahaa ensi vuodelle.

Väistötiloissa oleva Etelä-Karjalan poliisilaitos saattaa päästä muuttamaan uusiin tiloihin vuonna 2015.

-Se on tavoiteaikataulu, mutta mutkia voi toki tulla matkaan, selvittää tekninen johtaja Pirkko Paavola-Häggblom Poliisihallituksesta.

Tilat sijoittuvat entiseen poliisilaitoksen rakennukseen, mutta saattavat ulottua myös viereiseen Teletaloon sekä virastotaloon entisten postin tilojen paikalle. Teletalon ja poliisilaitoksen uudemman osan välinen piha-alue on tärkeä osa poliisitalon ratkaisua.

-Hankesuunnittelua on tehty. Poliisitalo on hyvin vaativa suunnittelutehtävä. Selvä on, että kun vakavien sisäilmaongelmien takia ollaan väistötiloissa, nyt yritetään edetä ripeästi.

KUVATEKSTI

Inka Nordlund

Liikennevirasto saa tilat virastotalosta (oik.) syksyllä 2014. Poliisilaitoksen (takana) uudet poliisitalokonseptin mukaiset tilat valmistunevat vuonna 2015. Käräjäoikeus toimii nyt Teletalossa (vas.), josta se muuttanee kaupungintalon laajennukseen tulevaan oikeustaloon. Kaupungintalo häämöttää taustalla.

Kirjoittaja:
Anne Kotiharju