SaiPa rymistelee liigakärjessä

Jatkoaikavoitto Tapparasta vei SaiPan jo tasapisteisiin viime kevään mestarijoukkue JYP:in kanssa. JYP johtaa sarjaa maalieron turvin. SaiPa – Tappara 3—2 ja

Jarmo Hämäläinen

LAPPEENRANTA. Makeaa mahan täydeltä Kisapuiston jääkiekkoyleisölle viime peleissä tarjonnut SaiPa onnistui pyhäinpäivänä melkein räjäyttämään syksyn suurimman pommin kiekkorintamalla.

Kolmen pisteen voitto Tapparasta olisi jo vienyt SaiPan ohi JYPin liigan kärkijoukkueeksi. Jatkoaikavoitolla SaiPa rymisteli viime kevään mestarijoukkueen kanssa jo tasapisteisiin ja kakkospaikalle liigan kärjessä.

— On se se tietysti upeaa, että ollaan tässä vaiheessa kakkosena, mutta ei sarjataulukkoa kannata liikaa tuijotella. Minulle on tärkeämpää, että joukkueen pelitaso on pysynyt niin hyvänä, SaiPan 30-vuotias kapteeni Ville Koho puntaroi tilannetta.

KOHO on kuulunut tämän syksyn menestystarinassakin joukkueen kantaviin voimiin. 534 liigaottelun kokemuksella keskushyökkääjä urakoi ali- ja ylivoimissa ja on joukkueen plus—miinus-tilaston kärjessä lukemalla +7.

Tahtia ei ole hiljentänyt sekään, että viime kesänä Koholta operoitiin sekä polvi että olkapää.

— Kesä meni kuntoutuessa ja harjoitusottelut jäivät väliin. Kauden ensimmäinen liigapeli oli minulle oikeastaan ensimmäinen kunnon ottelu leikkausten jälkeen. Aika hyvin olen päässyt pelintuntumaan mukaan, arvio Koho, joka on tehnyt 20 pelissä neljä maalia ja antanut seitsemän maalisyöttöä.

Puolentoista viikon maajoukkuetauko tulee Kohon mielestä juuri sopivaan paikkaan.

— On tämä 21 pelin setti ollut aika rankka. Nyt pari, kolme päivää ainakin huilataan.

VIIME kevätkaudella SaiPa pääsi Ari-Pekka Selinin valmennuksessa kovaan iskuun ja kaatoi Kisapuistossa liigan kärkiryhmän toisensa jälkeen.

Ville Koho sai kevätkaudella 500 liigaottelua täyteen ja fanit kiittivät niin joukkueen kipparia kuin urakkansa SaiPassa valmentajana päättänyttä Seliniä upeilla katsomoon levitetyillä tifoilla eli fanilakanoilla.

Hurmos Kisapuiston katsomossa on saanut jatkoa tänä syksynä ja Tappara-ottelussa hallissa oli katsojia jo täysi tupa eli yli 4 500 ihmistä.

— Varmaan se viime kevätkauden onnistuminen ja hyvä fiilis on ollut sellainen pohja, jonka päälle uuden valmennusjohdon on ollut hyvä rakentaa, pohtii Koho.

VILLE KOHON pitkällä SaiPa-uralla tämän syksyn menestys ei aivan ainutlaatuista ole. Koho oli jo mukana 2000-luvun alussa samassa joukkueessa SaiPan nykyisen päävalmentajan Pekka Tirkkosen kanssa.

— Silloin kymmenen vuotta sitten, kun pelasin ensimmäistä vuotta liigassa, SaiPa lähti syksyn maaottelutauolle liigan kakkosena, Ville Koho muistelee.

Pekka Tirkkonen tiivisti SaiPan tunnelmat puolentoista viikon sarjatauon alkaessa ytimekkäästi.

— Meillä on iloisia jätkiä pukukoppi täynnä. Play off -paikka on edelleen se tärkein tavoite, niin kuin se on meillä koko ajan ollut.

KUVATEKSTI

Lauri Heino

Ville Koho tuuletti railakkaasti Tapparan verkkoon livahtanutta SaiPan toista maalia, jonka Koho pohjusti syötöllään.

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen