Tarjolla uudistunut keskusta

Joutsenolaisia houkutellaan ostoksille remontoidun Keskuskadun varrelle. Näinköhän Joutsenon kaupallinen näivettyminen kääntyy nousuun? Kadulta löytyi epäilijöitä, mutta myös optimisteja ja nykytilaan tyytyväisiä.

Leena Sallinen

JOUTSENO. Joutsenon Alko avautui torstaina uusissa tiloissa K-Supermarket Piranan kupeessa. Asiakkaat saivat muuton kunniaksi lasillisen alkoholitonta kuohuviiniä.

Alkon myymälä on aiempaa vähän pienempi, mutta näyttää isommalta.

Myös Pirana juhlisti 1,5 miljoonan euron remontissa uudistuneita tilojaan. Niissä oli asiakkaille tarjolla pullakahvit ja tuotteita erikoishintaan, muun muassa Juhlamokka-kahvia 2,29 euroa paketti.

Alkon menettänyt S-Market tarjoaa uudistuneissa tiloissaan kakkukahvit tänään perjantaina.

-Siellä Juhlamokka maksaa 1,99 euroa, raportoivat valppaat asiakkaat Sirkka Kilpiä ja Seija Turkkila.

Heidän mukaansa Joutsenon keskustan kaupanteko alkaa olla S- ja K-ryhmän ruokakauppojen keskinäistä kilpailua. Erikoisliikkeet ovat käyneet vähiin, samoin valtion palvelut.

-Kauneussalonkeja täällä on kyllä runsaasti, ja partureitakin toista kymmentä.

Paljon on myös tyhjiä liikehuoneistoja, totesi Jukka Pesonen, joka oli ostoksilla Onni-poikansa kanssa.

Pesoselle Joutsenon keskustan palvelut riittävät. Hänen mukaansa keskusta on itse asiassa piristymään päin.

-Uusi kahvilakin tuli tuohon vastapäätä.

Cafe Joutsenon avasi Ulla Viskari-Lippojoki, jolla vanhastaan on Vakka-kahvila Osuuspankin talossa Saimaantiellä.

Hän kertoi hakeneensa jalansijaa Keskuskadulta kun Vakan tilojen tulevaisuudesta ei ole varmuutta. Etelä-Karjalan osuuspankilla on aikeita korvata Joutsenon liikekeskus uudella asuin- ja liiketalolla.

-Uskon myös, että remontti tuo Keskuskadulle viihtyisyyttä, vaikka se on herättänyt kummastusta, Lippojoki-Viskari sanoi.

Keskuskatu on syksyn aikana kunnostettu bulevardiksi S-Marketin ja Piranan väliltä: jalkakäytäviä levennettiin, ajorataa kavennettiin.

-Kaunis se on, mutta liikenne meni ahtaaksi, Matti Mutikainen arvioi tulosta.

Sirkka Kilpiä ja Seija Turkkila moittivat ahtaaksi etenkin Keskuskadun varteen siirretyn linja-autoterminaalin: bussikuljettajien mukaan siinä ei kuulemma mahdu kunnolla kääntymään.

-Autoilijat valittavat myös Keskuskadun hidasteista, mutta minusta ne ovat hyvät, sanoi Henriikka Partanen.

-Keskuskatu on toimiva, ja koko keskustan imago on parantunut, kehaisi myös Helky Kokkonen.

Saimaantienkin imagoa aiottiin kohottaa katuremontilla, mutta toistaiseksi Saimaantielle on valmistunut vain kaksi liikenneympyrää. Ne haukuttiin eilen Joutsenon keskustassa ihan hölmöiksi, mutta myös kehuttiin ihan hyviksi.

-Pikkasen on sekasotkua ennen kuin totutaan, Kerttu Sällinen pyöristi arvionsa Joutsenon uusista liikennejärjestelyistä.

KUVATEKSTI

Marleena Liikkanen

Joutsenon keskuskadulla oli myös LähiTapiolan avajaiset, jonne Hannu Olkkonen toi soppatykillä rokkaa. (vas. ylh.) Myymäläpäällikkö Katja Inkilä pisti pullorivit ojennukseen Alkon uusissa tiloissa. Kerttu Sällinen (vas.), Sirkka Kilpiä ja Seija Turkkila pitivät Keskuskadun ilmettä kauniina, mutta bussipysäkkien seutua linja-autoille ahtaana. Keskuskadusta on tehty bulevardi, jossa puurivit erottavat jalkakäytävät ajoväylästä. Onni-poikansa kanssa ostoksilla ollut Jukka Pesonen kehui piristystä Joutsenon katukuvassa ja uskoi sitä tulevan myös kauppoihin.

Kirjoittaja:
Leena Sallinen