Finnkino Isoon-Kristiinaan

Isosta-Kristiinasta on tulossa kauppa- ja viihdekeskus. Laajennus nytkähti askeleen eteenpäin, mutta lopullinen rakentamispäätös venyy ensi vuoden puolelle.

Harri Manskinen

LAPPEENRANTA. Kauppakeskus Iso-Kristiina on tulevina vuosina myös viihdekeskus. Kiinteistönomistaja Citycon kertoi maanantaina, että Ison-Kristiinan laajennukseen tulee Finnkino Oy:n neljä elokuvasalia.

Cityconin ja Finnkinon vuokrasopimus vahvistaa laajennusosan toteutumista, mutta lopullista rakentamispäätöstä ei vieläkään tullut. Cityconin suunnitelmissa rakennustyöt Lappeenrannassa käynnistyvät keväällä 2013. Aikataulun mukaan valmista on 2015. Finnkino suunnittelee avaavansa elokuvateatterit vuoden 2016 alussa.

Cityconin ja Finnkinon neuvottelut on käyty nopeassa aikataulussa.

-Kävimme neuvotteluja viimeisten kuukausien aikana. Sopimus Finnkinon kanssa on merkittävä askel, jolla vahvistetaan kauppakeskuksen kulttuuri- ja viihdepainotusta. Tämä yhdistyy vielä sopivalla tavalla ravintolamaailmaan ja kaupan palveluihin, sanoo Cityconin hankekehityspäällikkö Heikki Alén.

Finnkinon vuokrasopimus Ison-Kristiinan laajennusosasta käsittää noin tuhat neliötä ja lähes 600 paikkaa katsojille.

Elokuvakeskuksen suurimmassa salissa on alustavien suunnitelmien mukaan 243 paikkaa. Lisäksi pakettiin kuluu yksi 135 paikan ja kaksi noin 90 paikan salia.

Finnkinon ketjujohtaja Ismo Määttä sanoo, että yhtiön tavoitteet Lappeenrannassa ovat kunnianhimoiset. Yhtiöllä on Porissa uusi elokuvakeskus, jossa on viisi salia. Se vetää vuodessa noin 200 000 katsojaa. Elokuva Luotola Oy:n mukaan Lappeenrannassa ylletään tänä vuonna 100 000 katsojaan ja kyseessä on huippuvuosi.

-Emme ole aiemmin olleet nykymuotoisena Lappeenrannassa. Meille tarjottiin tätä mahdollisuutta ja nyt aika oli kypsä. Lappeenranta on vireä elokuvakaupunki ja haluamme elokuvakeskuksen myötä nostaa sen keskisuurten elokuvakaupunkien joukkoon.

Finnkino aikoo varustaa salit alan uusimmalla kuva- ja äänentoistotekniikalla. Elokuvakeskukseen sisältyy myös noin 200 neliön suuruinen herkku- ja elokuvakauppa.

Cityconin suunnitelmissa on edelleen rakentaa noin 37 000 neliötä käsittävä laajennusosa Isoon-Kristiinaan. Mukana on muun muassa Lappeenrannan kaupunginteatterin uudet tilat.

Teatteri-investoinnin suuruus on noin 20 miljoonaa euroa ja muun kauppakeskuksen osalta noin 100 miljoonaa euroa. Citycon ei toistaiseksi ole vahvistanut laajennusosan aloittamista. Yhtiöllä on vuokrasopimukset Finnkinon kanssa laaditun sopimuksen jälkeen noin puolesta suunnitellusta laajennuksesta.

Aiemmin syksyllä Citycon ilmoitti vuokrasopimuksesta Etelä-Karjalan Osuuskaupan kanssa. Eekoo tuo kauppakeskukseen Sokos-tavaratalon ja S-marketin.

KUVATEKSTI

Inka Nordlund

Ison-Kristiinan laajennuksen lopullinen rakentamispäätös puuttuu, mutta suunnitelmat viereiselle tontille ovat jo pitkällä. Tuorein tulija on Finnkino Oy.

Finnkino Oy

Suomen suurin elokuvateatteriketju, jolla on 14 teatteria 11 paikkakunnalla.

Seuraava elokuvakeskus avataan Kuopiossa keväällä 2013.

Tytäryhtiöt Latviassa, Liettuassa ja Virossa.

Finnkinon teattereissa kävi vuonna 2011 yli 9 miljoonaa katsojaa, joista 5,3 miljoonaa tuli Suomesta.

Yhtiö toimii myös teatterielokuvien levittäjänä ja Suomessa myös DVD-elokuvien maahantuojana.

Finnkinon omistaa ruotsalainen Ratos Ab.

Lähde: Finnkino Oy

Kirjoittaja:
Harri Manskinen