Poliisin evakko kestää vuosia

Väliaikaiset tilat eri puolilla Lappeenrantaa ja osin maakuntaakin vaativat poliisilta venymistä. Työntekijöillä ei ole muuta vaihtoehtoa, kuin vain yrittää jaksaa.

Heikki Sairanen

LAPPEENRANTA. Lappeenrannan poliisilaitos ei pääse paraatipaikalleen keskustaan vielä vuosiin. Alkuperäisten suunnitelmien mukaan poliisitalon peruskorjauksen piti valmistua kesäksi 2014, mutta se aikataulu ei toteudu.

Etelä-Karjalan poliisilaitoksen pääluottamusmies Antti Koponen sanoo, että työntekijöitä levällään olevat toiminnot korpeavat.

-Kaikki vaikuttaa kaikkeen, mutta pakko on vain jaksaa. Jotenkin arvasimme jo aikaisemmin syksyllä, että kun peruskorjaus ei alkanut, hanke viivästyy ja viivästyy.

Suurin osa Lappeenrannan remonttiin joutuneen poliisitalon henkilöstöstä siirtyi Mustolaan entisen kanavakonttorin tiloihin.

-Alkusyksystä pukuhuoneet olivat siellä tosi kylmät, Koponen sanoo.

-Joskus autot ovat hangessa ja niin jäässä, että ihan minuutissa eikä kahdessakaan emme pääse liikkeelle, toteaa kenttäjohtaja Kari Heikkeri.

ETELÄ-KARJALAN poliisin apulaispoliisipäällikkö Marko Nyyssönen sanoo, että peruskorjauksen valmistumisen oikeampi aikataulu voisi olla 2015-2016.

-Sekin tuntuu aika haasteelliselta.

Peruskorjauksen hankeselvitys valmistui viime kesäkuussa. Nyt se on poliisihallituksen tekniikan yksikössä.

MUTKIA matkaan on tuonut poliisin hallintorakenteen uudistus. Se tuo mukanaan myös muun muassa toimitilojen uudelleen järjestelyt.

Sisäministeriön työryhmän esityksessä Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson poliisilaitoksia johdetaan yhden poliisipäällikön komennossa yhdellä esikunnalla, joka sijoittuu Kouvolaan.

-Siinä tapauksessa Lappeenrannan pääpoliisiasema muuttuisi poliisiasemaksi, Nyyssönen sanoo.

POLIISI joutui virastotalon peruskorjauksen ajaksi siirtymään kolmeen paikkaan. Muutto tapahtui alkuvuodesta. Peruskorjauksen syynä on tilan puute. Poliisitalo on noin 30 vuotta vanha ja myös sisäilmaongelmien vaivaama.

Näillä näkymin poliisi joutuu toimimaan väliaikaisissa tiloissa vielä ainakin neljä vuotta.

Nyyssönen myöntää, että he törmäävät toistuvasti uusiin haasteisiin.

-Väliaikaistilat hankaloittavat toimintaa, sitä ei kiellä kukaan.

Hujan hajan olevat tilat vaativat henkilöstöltä venymiskykyä.

-Yritetään kestää. Näillä mennään nyt.

KUVATEKSTI

Marleena Liikkanen

Ylivartija Panu Kolehmainen piipahti pihalle, jossa selleihin teljetyt pääsevät ulkoilemaan tunnin päivässä.

Kirjoittaja:
Heikki Sairanen