Rekkafirma siirtyi Selkäharjuun

Lappeenrannan Kuljetus muutti Karjaportin tyhjillään oleviin tiloihin. Osuuskunta etsii lisää vuokralaisia. Myyntiaikeissa otettiin aikalisä.

LAPPEENRANNAN Kuljetus on vuokrannut neljänneksen entisen Karjaportin rakennuksesta Lappeenrannassa. Joulukuun alussa yritys sai siirrettyä huoltoa lukuun ottamatta kaikki toimintansa Selkäharjuun. Huolto siirtyy kesäksi muun toiminnan perässä.

Kohta viisi vuotta lähes tyhjillään ollut Osuuskunta Karjaportin kiinteistö ei ole käynyt kaupaksi. Nyt myynnissä otetaan aikalisä, ja osuuskunta etsii vuokralaisia aktiivisen myynnin sijaan.

— Lyhyellä aikavälillä kiinteistö ei ole myynnissä. Haluamme katsoa, mihin tilanne Lappeenrannassa kehittyy. Selkäharjun alue on varsin sopiva erilaisille kaupallisille palveluille, talousjohtaja Hannu Harju sanoo.

Lappeenrannan Kuljetuksen toimitusjohtaja Jukka Tyster on tiloihin tyytyväinen. Varastoterminaali, konttoritilat ja autovarikko ovat yrityksen toiminnalle erinomaisen sopivat.

— Kymmentä täysperäyhdistelmää pyörittävän yrityksen ei kuulu toimia kaupungin keskustassa. Yhteiskunta on rakentanut tähän meille loistavat tieyhteydet, ja aikaisemmin elintarvikevarastoina olleet tilat sopivat meille hyvin.

Lappeenrannan Kuljetus on liki 70-vuotias perheyritys, jonka asiakkaita ovat Lidl, Kesko ja Fazer.

Lappeenrannan kaupunki on satsannut Karjaportin tiloihin paljon rahaa.

— Nyt täällä toimii yritys, joka työllistää 33 lappeenrantalaista. Se on aika arvokas juttu. Lappeenrannassa yli 30 henkeä työllistävät yritykset voidaan laskea kahden käden sormin, Tyster muistuttaa.

Tyster luottaa alan tulevaisuuteen. Ruokaa pitää aina kuljettaa.

— Leivän syrjässä yritetään pysyä kiinni ja palvella yrityksiä. Usko huomiseen on ihan hyvä.

Karjaportin Selkäharjun teurastamon tiloihin on asettunut Lappeenrannan Kuljetuksen lisäksi yksi yritys.

— Tilaa on vielä vapaana runsaasti. Muita julkistettavia vuokrasopimuksia ei tällä hetkellä ole, mutta alustavia ja pitemmälle meneviäkin keskusteluja on käyty useamman kanssa, Hannu Harju kertoo.

Osuuskunnan toiveet kohdistuivat maakuntakaavaan, jossa toivottiin Selkäharjun tontille kaupan suuryksikön mahdollistavaa merkintää. Ympäristöministeriö ei sitä kuitenkaan vahvistanut.

— Kaupunki ei valittanut maakuntakaavapäätöksestä, mutta Etelä-Karjalan liitto käynnisti vaihekaavavalmistelun. Siinä yhteydessä tulee uudelleen tarkasteltavaksi mahdolliset vaihtoehdot kaupan suuryksikölle, Harju uskoo.

Harjun mukaan tulijoita Selkäharjun alueelle olisi, jos kaava sen vain mahdollistaisi.

Toistaiseksi tiloja tarjotaan vuokralle edullisesti.

— Erityisiä tuottovaatimuksia ei ole. Kiinteistö pysyy hyvässä kunnossa, kun sillä on käyttäjiä.

Kuvateksti

Otto Ponto

Lappeenrannan Kuljetus pitää muuttoa entisiin Karjaportin teurastamon tiloihin hyvänä ratkaisuna. Raskaiden ajoneuvojen liikuttelu sopii paremmin Selkäharjuun kuin keskelle kaupunkia.

Lyhyellä aikavälillä kiinteistö ei ole myynnissä. Haluamme katsoa, mihin tilanne Lappeenrannassa kehittyy.

Hannu Harju

Lappeenrannan Kuljetus Oy

68-vuotias perheyritys, jonka nykyinen toimitusjohtaja Jukka Tyster on perustajan tyttärenpoika.

Erikoistunut kauppojen elintarvikekuljetuksiin.

Yhdeksän lämpösäädeltyä ajoneuvoyhdistelmää sekä yksi lämpösäädelty puoliperävaunu.

Työllistää 33 henkilöä.

Entinen teurastamo

Osuuskunta Karjaportin kiinteistö Selkäharjussa on ollut lähes tyhjillään kohta viisi vuotta.

Kuutostien ja Mikkelintien välissä sijaitsevassa kiinteistössä on runsaat 10 000 neliötä ja tontin kokonaisala on reilut 17 hehtaaria. Sillä on runsaasti myös käyttämätöntä rakennusoikeutta.

Osuuskunta pyöritti teurastamoa Selkäharjussa vuosina 1996—2008.

Kirjoittaja:
Helena Rissanen