Categories
Artikkelit

Suomenniemen elämä käy vallattomaksi

Anne KokkonenSUOMENNIEMI. Kuntaliitoksen jälkeen tuskin mikään muuttuu Suomenniemen raitilla. Kaupungissa ollaan, mutta herroja näkyy entistä vähemmän.-Asiointi muuttuu vuodenvaihteen jälkeen byrokraattisemmaksi, kunnanjohtaja Matti Muukkonen arvioi.Suomenniemi-taloksi nimetyltä kunnantalolta saa yhä neuvontapalveluja, mutta päätöksenteko on aiempaa mutkikkaampaa. Asioita ei enää hoideta epämuodollisesti lenkkipolulla tai kaupan kassalla.Kunnantalon henkilökunta säilyy kunnanjohtajaa lukuunottamatta ennallaan. Miehitys on tosin tähänkin asti ollut niukka, koska melkein kaikkien palveluiden hallinto on ulkoistettu.Ruohonjuuritasolla muutokset näkyvät vähitellen. Uutta on luvassa ensi elokuussa, kun ensimmäinen ikäluokka siirtyy yläkouluun Ristiinaan.SAVITAIPALEELLE muutos voi olla jopa suurempi, sillä se saa nyt toisenkin kaupungin rajanaapurikseen. Kunnanjohtaja Tapio Iso-Mustajärven mukaan ajatustenvaihtoa Mikkelin kanssa tulee lisää.-Suomenniemeä tulee tietysti ikävä, mutta kyllä yhteistyö sujuu kaupungin kanssa.Myös Etelä-Karjalan liitossa Suomenniemeä muistellaan lämpimästi. Syrjäisen pienen kunnan ratkaisua pidetään kuitenkin ymmärrettävänä.-Muilla kunnilla ei ole tarvetta suuntautua pois Etelä-Karjalasta. Luulen, että Parikkalakin on ratkaisunsa tehnyt Eksote-päätöksen myötä, maakuntajohtaja Timo Puttonen huomauttaa.Yhteydenpito Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon välillä tulee tulevaisuudessa lisääntymään. Sitä edellyttää jo vaalipiirienkin yhdistyminen.KUVATEKSTIHeli BlåfieldValokuvaaja Pertti Rikkilä kokosi Suomenniemen viimeisen valtuuston ryhmäkuvaan joulukuisen kokouksen päätteeksi.

Anne Kokkonen

Kirjoittaja: