Uusi paloasema ehkä Lavolaan

Moreenikadun asema turvaisi nopean avun saannin myös Lappeenrannan länsialueilla. Kolme miljoonaa euroa maksava paloasema valmistuisi 2016.

Heikki Sairanen

LAPPEENRANTA. Lappeenrannan länsialue on saamassa sivupaloaseman. Uusi sivupaloasema on tarkoitus rakentaa Lavolaan Moreenikadun varrelle.

Etelä-Karjalan pelastusjohtajan Erkki Hokkasen mukaan uuden aseman rakentaminen alkaisi aikaisintaan joskus vuonna 2015.

-Silloin uusi asema olisi käytössä 2016.

SIVUPALOASEMA korjaisi länsialueen saavutettavuusongelmat.

Aluehallintovirasto on patistellut pelastuslaitosta korjaamaan länsialueen ongelmat pikimmiten.

Uudelta sivupaloasemalta ehtii länsipuolen ykkösriskialueelle riittävän nopeasti. Etelä-Karjalan pelastuslaitos on saavuttanut pääsääntöisesti riskialueet toimintavalmiusaikavaatimusten mukaisesti kaikilla muilla alueilla paitsi juuri länsialueella ykkösriskialueen osalta.

Siellä pelastustoiminta ei ole toteutunut tarpeeksi tehokkaasti.

UUDEN aseman paikkaa Moreenikadulla Hokkanen pitää hyvänä.

-Se on liikenteellisesti hyvällä paikalla. Sieltä pelastustoiminta toteutuisi tehokkaasti ja nopeasti.

Hänen mukaansa asema ei palvelisi kuitenkaan ainoastaan Lappeenrannan länsialueita, vaan myös Länsi-Saimaan kuntia. Asemalla olisi valmiudessa pelastusyksikkö. Lisäksi asemalle on suunniteltu sijoitettavan valmiuteen myös ensihoitoyksikkö, joka parantaa myös ensihoidon valmiutta.

UUDEN paloaseman rakentaminen Moreenikadulle maksaa noin kolme miljoonaa markkaa. Uusia virkoja se vaatisi pelastusjohtaja Erkki Hokkasen mukaan 12.

Etelä-Karjalan pelastuslautakunta käsitteli pelastustoimen palvelutasopäätösesitystä vuosille 2013-2016 torstaina.

ETELÄ-KARJALAN pelastuslaitos on myös selvittänyt kokonaan uuden keskuspaloaseman rakentamista. Sen sijoituspaikka olisi jossain Ristikankaan hautausmaan ja Simolantien tienoille Kuutostien tuntumaan.

-Tarkoituksenmukaista sijoituspaikkaa ei ole löytynyt.

Hokkasen mukaan on kuitenkin täysin mahdollista, että nykyinen Armilankadulla sijaitseva paloasema siirtyisi joskus tulevaisuudessa muualle.

-Idemmäksi. Silloin voitaisiin katsella Lauritsalan suuntaan itäisen alueen kehittymisen ja muun muassa isojen liikekeskusten takia ja myös kaupungin maantieteellisen muodon takia.

Siirto tullee ajankohtaiseksi kuitenkin vasta 10-15 vuoden päästä.

KUVATEKSTI

Helinä Huuhtanen

40 vuotta vanha keskuspaloasema sijaitsee Armilankadulla.

Kirjoittaja:
Heikki Sairanen