Viimeinen valtuuston kokous

Suomenniemen talousvuosi näyttää nousevan plussalle. Valtuusto myönsi vihoviimeisessä kokouksessaan kunnantalon porrashissille lisämäärärahan.

Anne Kokkonen

SUOMENNIEMI. Vihoviimeisessä Suomenniemen kunnanvaltuuston kokouksessa ei lyöty nopeusennätyksiä. Vaikka esityslista jäi varsin lyhyeksi, venyttivät kiitossanat kokouksen yli puolituntiseksi.

Koska päätösvalta on vuoden varrella siirtynyt Mikkeliin, valtuuston käsittelyyn tuli lähinnä tiedoksi merkittäviä asioita. Niitä kukaan ei katsonut kommentoinnin arvoisiksi.

Vuoden aikana Suomenniemellä tehtiin viisi kuntalaisaloitetta, jotka koskivat yhteensä yhdeksää asiaa. Kirkonkylän ja Kauriansalmen sekä Multamäen risteyksen ja Karkauksen välisistä kevyen liikenteen väylistä on keskustelu Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen kanssa, Mikkelin vesilaitos pohtii jätevesien käsittelylaitoksen laajennusta sakokaivovesien käsittelyyn sopivaksi ja Suomenniemen koulu on saamassa uuden teknisen työn luokan. Kauriansalmen kehittämissuunnitelman tekemistä puolestaan käsitellään tulevan Master Plan-hankkeen yhteydessä. Muut aloitteet ovat käsittelyn jälkeen rauenneet.

ALIJÄÄMÄISEKSI oletettu talousarviovuosi näyttää kääntyvän Suomenniemellä selvästi plussan puolelle.

Kunnanjohtaja Matti Muukkosen mukaan luvassa on ”hulppeaa ylijäämää” noin 300 000-400 000 euron verran.

Vuoden kahdeksan ensimmäisen kuukauden käyttösuunnitelmaraportin mukaan kunnallisverotuksen tuotto on vastannut odotuksia. Yhteisöveroja sen sijaan on kertynyt odotettua vähemmän.

Viimeisenä lisämäärärahanaan valtuusto myönsi vajaat 3 000 euroa kunnantaloon sijoitettavaa porrashissiä varten. Näin tulevan Suomenniemi-talon alakertaan pääsy turvataan myös liikuntarajoitteisille.

KUVATEKSTI

Heli Blåfield

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Marja Kauppi (vasemmalla), kunnanvaltuuston puheenjohtaja Juha Nirkko ja kunnanjohtaja Matti Muukkonen istuivat virallisesti viimeistä kertaa saman pöydän takana.

Kirjoittaja:
Anne Kokkonen