Humppamaineen voi hyvästellä

Ohjelmatoimisto Eastway neuvottelee Lappeenrannan kanssa kahden illan konsertissa Kauppatorilla. Linnoituksen rockfestivaali puhuttaa.

Lappeenranta. Huivissa on pitelemistä Lappeenrannassa heinäkuussa. Ohjelmatoimisto Eastway aikoo jalkautua keskelle kaupunkia ja järjestää kahden illan rockkonsertin Kauppatorilla. Neuvottelut Lappeenrannan kaupungin kanssa ovat kesken. Ohjelmatoimiston mukaan lopulliset päätökset on tehtävä helmikuussa.

— Helmi—maaliskuun vaihteessa meidän pitää päästä viemään markkinointia ja myyntiä eteenpäin, operatiivinen johtaja Vesa Ristimäki Eastwaystä kertoo.

Ristimäen mukaan Eastway neuvottelee parhaillaan myös muiden kaupunkien kanssa vastaavasta kesätapahtumasta. Ohjelmatoimistolla on kaupunkifestivaali-konsepti, jota on aiemmin toteutettu ainakin Lahdessa. Festivaalikonsepti tavoittelee pikemminkin ketterää pöhinää kuin kymmenien tuhansien ihmisten yleisöä.

Kauppatorille aiottu kaupunkifestivaali on työnimeltään Lappeenrannan yöt, ja sen tapahtuma-aika on 12.—13. heinäkuuta, viikkoa aikaisemmin kuin Linnoitukseen suunniteltu Rakuunarock. Eastwayn konseptissa perjantai-iltana soisi Etelä-Saimaan tietojen mukaan rock, lauantain ohjelmisto olisi popimpaa.

Ristimäen mukaan tapahtumaan ei ole toistaiseksi kiinnitetty artisteja. Etelä-Saimaan tietojen perusteella perjantai-iltana Kauppatorin festivaalilavalle nousisi Apulannan, Kolmannen naisen tai Neljän ruusun kaltaisia suomirockin raskaan keskisarjan edustajia. Lauantaina näyttämön nappaisivat sitten samanthafoxit.

Festivaalialue on keskeisellä paikalla kaupungin keskustassa, ja sen ympärillä on isoja asuintaloja. Rakuunarock-keskustelun perusteella vastustajia löytyy pian.

Linnoituksen Rakuuna Rock -festivaali oli torstain verkkouutinen. Etelä-Saimaan verkkolehdessä uutinen keräsi sekä klikkauksia että runsaasti keskustelua.

Rakuuna Rockin järjestää Suomen musiikkiyhtiö 19.—20. heinäkuuta. Julkistettuja esiintyjiä ovat Kotiteollisuus, Mokoma, Stam1na ja Timo Rautiainen & Neljäs sektori. Festivaalialue on tarkoitus sijoittaa Linnoitukseen Etelä-Karjalan museon ja Radiotalon välissä olevalle nurmikolle. Neuvottelut ovat vielä kesken.

Faktalaatikko:

Kahdesta poterosta kirjoitettua

Vanha rokkari: Ei festareita vastaan mitään, mutta että Linnoitukseen!! Menee alue pilalle!

Mie: Linnotus piloille, sitä ja tätä! Erittäin hyvä et kaupunki alkaa pikkuhiljaa elämään ja hyvät paikat tulee hyötykäyttöön.

Jesse tietää: Ketä tällaisella pilipaliköörillä yritetään houkutella paikalle?

Sinpa: Parhautta! Kerrassaan PARHAUTTA! Nyt meitä hemmotellaan…

90210: Kun tässä pikkukylässä jotain tapahtuu (muuta kuin muikku- ja pottumarkkinoita) niin tietty väki aloittaa sen perinteisen valittamisensa. Ja se valittaminen kohdistuu AINA vain niihin tapahtumiin, jotka ei ole omaa sydäntä lähellä.

Matti Kinnunen: Englannin kielellä on hyvä sanonta tähän: ”you can’t have your cake and eat it too”.

Mielensäpahoittajienranta?: Ihme, että kukaan haluaa Lappeenrannassa järjestää yhtään minkäänlaista tapahtumaa. Oli kyse sitten markkinoista tai festareista, niin aina suurinosa kommentoijista haukkuu ja lyttää tulevan tapahtuman varmuuden vuoksi jo etukäteen.

Saukki: Nyt poliisi tarkkana, konserttiviikonloppuna suoritettava tehovalvontaa ja huumeratsioita väsymättä.

Lähde: Etelä-Saimaan verkkolehden lukijoiden kommentteja Rakuuna Rock -uutisesta

Kirjoittaja:
Petteri Värtö