Kissat kepeästi mestariksi

Catz voitti jo kolmannen pokaalin reilun vuoden sisällä. Viime kevään finaalivastustaja Äänekosken Huima jäi jo toisen kerran peräkkäin Catzin jalkoihin cupin finaalissa.

Catz l Huima 81—48

LAPPEENRANTA. Ei kahta ilman kolmatta, todisti huippuvireinen Catz Äänekosken Huimalle sunnuntaina koripallon naisten Suomen cupin finaalissa. Lauantain välierissä Peli-Karhujen kaadolla jymy-yllätykseen venynyt Huima jäi cupin finaalissa Catzin jalkoihin pistein 81—48 (44—19).

Huima oli Catzille tuttu vastustaja viime kevään SM-finaalista ja vuoden takaisesta cup-finaalista, mutta vieläkään Huimasta ei ollut Catzin kaatajaksi.

— Oli aivan mahtava tunne päästä kohottamaan voittopokaalia. Meillä on joukkueessa valtavan hieno yhteishenki ja se näkyi tänään kentällä. Koko joukkue puolusti ja taisteli täydellä sydämellä alusta loppuun, huokaili Catzin kapteenina ensimmäistä cup-voittoaan juhlimaan päässyt Alexandria Anderson.

VOITON kunniaksi Lappeenrannan urheilutalon korisukan leikannut ja sen muistoksi saanut Anderson sai finaalissa valmentaja Mika Haakanalta vastuullisen tehtävän. Kapteenin osana oli vartioida lauantaina Kotkan Peli-Karhuja vastaan omista korkeuksistaan palloja pussittanut Swayze Black.

Black oli finaalissa aivan eksyksissä ja teki vain neljä pistettä.

— Sen verran tehokkaasti Black otettiin, että hänen hyppyjensä ajoituskin alkoi mennä aivan pieleen. Hän kyllä pääsee korkealle, mutta hän oli siellä ihan väärään aikaan ja väärissä paikoissa, hämmästeli Huiman valmentaja Mervi Nurmi.

LAUANTAIN välierässä Honkaa vastaan Catzin kaukoheitot paukkuivat korirautoihin, mutta sunnuntain finaalipelissä kolmoset putosivat tarkasti. Hanna Vapamaa upotti neljä kolmen pisteen heittoa, kun Catz repäisi jo hyvissä ajoin ottelun puolivälissä eron yli 20 pisteeseen.

— Paikkapuolustuksen murtamista harjoittelimme aamulla ennen peliä ja se onnistui nyt loistavasti. Siitä kiitos kuuluu koko joukkueen epäitsekkäälle pelille.

— Vauhtia jaksettiin pitää ja palloa kierrättää. Oli valmentajana upeaa katsoa, minkälaisia syöttöjä joukkue jakoi ja ratkaisijoita riitti, Mika Haakana kiitti joukkojaan.

CATZIN ja koko kentän ylivoimainen ykkönen oli tammikuun pelaajaksi naisten SM-koripallossa hiljattain valittu Lena Reshetko. Vaikka Reshetko pelasi vain hieman yli puolet peliajasta, hän teki 22 pistettä, kahmi 13 levypalloa, antoi neljä korisyöttöä ja pisti pussiin kaikki saamaansa kahdeksan vapaaheittoa.

Huima putosi sen verran aikaisessa vaiheessa Catzin kyydistä, että viimeisen kymmenminuuttisen molemmat joukkueet pelasivat varsin junioripitoisilla ryhmillä. Catzin pelaajia kentällä kävi 12 ja heistä 10 pääsi pisteiden makuun.

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen