PePon halli Alakylän kentälle

Parakkikylä lähtee heti koululaisten perässä ensi keväänä. Kaupunki varautuu rakentamaan lisää päiväkotitilaa Alakylän päiväkodin tuntumaan.

Anne Kotiharju

LAPPEENRANTA. Alakylän koulun parakkikylä saattaa korvautua nopeastikin Uus-Lavolan Pelipoikien, PePon, jalkapallohallilla. PePo suunnittelee hiekkakentälle kevytrakenteista jalkapallohallia, niin sanottua kuplahallia. PePo järjestelee rahoitusta ja toivoo kaupungin näyttävän vihreää valoa.

Kaupungin tilakeskuksen päällikön Ilpo Koposen mukaan parakit lähtevät kentältä ensi kesänä heti kohta koululaisten jälkeen.

-Voi olla, että PePon 40×70 metrin halli lähtee siitä oitis konkretisoitumaan, uumoilee Koponen.

Alakylän koulun alueella toimiva päiväkoti saattaa laajentua tai sen tuntumaan saattaa tulla kokonaan uusi päiväkoti. Kaupungin tekninen johtaja Jussi Salo ei torppaa PePon suunnitelmia, mutta korostaa päivähoidon tarpeiden ensisijaisuutta.

-Kyseessä on hyvin keskeinen tontti, ja ensimmäisenä on tietenkin otettava huomioon kaupungin omat tarpeet. Päivähoitoon tarvitaan ehkä lisää tilaa. Keskustassa parhaana paikkana on tullut esiin Alakylän koulun alue.

Päivähoidon tarpeiden selvittelyn jälkeen on mahdollista ottaa kantaa PePon halliin.

-Jos jää tilaa, halli voi olla hyvinkin käyttökelpoinen vaihtoehto, sanoo Salo.

Salo pohtii, että kevytrakenteiselle hallille voisi tehdä lyhyemmänkin vuokrasopimuksen.

Teknisen lautakunnan puheenjohtaja Joonas Grönlund (kok.) korostaa myös päivähoitoa.

-Päivähoidon tilanne on ilman muuta selvitettävä ja haasteisiin vastattava. Ja olisi äärimmäisen hienoa, jos Lappeenrantaan tulisi tuo kuplahalli. Alakylä on keskeinen paikka, ja tuolle paikalle voisi olla muitakin tulijoita.

PePon johtokunnan jäsen Pekka Valkeapää sanoo seuralla olevan ideoita omarahoitusosuuden järjestämiseksi.

-Kyllä meidän tavoitteena on viedä homma eteenpäin ja toteuttaa se.

PePo mielisi ilmeisesti mahdollisimman pian pystyttämään hallia.

-On meillä hätävarasuunnitelmakin, jos tämä vaihtoehto ei etene.

Liikuntatoimenjohtaja Ilkka Oksman ehdotti Alakylän tonttia PePolle.

-PePo tekisi hallin omalla rahoituksellaan. Olisihan se erinomainen paikka, arvioi Oksman.

Juniorihallin kustannusarvioksi on aiemmin kerrottu 500 000 euroa. PePo vastaisi itse investoinnista. Halliin tulisi myös pukuhuone- ja toimistotiloja.

Mutkan matkaan voi tuoda se, että uuden Alakylän koulun rakentamisesta on jätetty valtuustoaloite.

Kaupunki on sovitellut aiemmin urheiluhallille ja monitoimihallille paikkaa myös Harapaisiin. Yksityinen Aviasport suunnitteli hallia lentokentän laitaan, mutta teki hallin Imatralle.

KUVATEKSTI

Vesa Laitinen

Alakylän koulun parakit valtasivat koulun kentän, jonka seuraava valtaaja voi olla PePon kuplahalli. Halli pitäisi sovitella maisemaan Hietalankadun ja Lepolankadun kulmassa. Kuva lasten pihaleikeistä vuodelta 2010.

Kirjoittaja:
Anne Kotiharju