Sekaisin SaiPasta

Eteläkarjalaisten sydän sykkii jääkiekolle. Runkosarjan viimeistä kotiottelua seurasi täysi jäähalli. SaiPafanitus on mukava arjesta irrottava harrastus.

Heikki Sairanen

LAPPEENRANTA. Ei edes jouluaattona ole niin toimekasta tunnelmaa kuin oli lauantaina Lappeenrannan jäähallissa.

Ja kaikki johtui siitä, että SaiPa pelasi runkosarjan viimeisen kotiottelunsa. Ei kausi kuitenkaan siihen jäänyt, uskovat kannattajat.

SaiPan liput liehuvat katsomossa. Riemulla ei tunnu olevan rajoja. HIFK:n kannattajat jäävät jalkoihin. Toki heistäkin ääntä lähtee. Aivan kuin kotijoukkue pelaisi finaaleissa ja kyseessä olisi se ratkaiseva viimeinen ottelu.

SaiPan paitoihin ja mustakeltaisiin pipoihin ja kaulaliinoihin sonnustautuneita ihmisiä tulee vastaan käytävällä. SaiPafanitus ei ole Lappeenrannassa uskon asia, vaan viihdyttävä ja arjesta irrottava harrastus.

Lappeenrantalaiset Roope Toivola ja Eetu Kauppinen ja Kalle Paajanen hakevat paikkaa katsomosta. Aikaa pelin alkuun on vielä joitain minuutteja. Kolmikko on käynyt katsomassa tällä kaudella melkein kaikki kotipelit.

Lauantaina he tulivat kannustamaan SaiPalle yhden pisteen, jolla joukkue olisi varmistanut pääsyn pudotuspeleihin. Se ei ihan vielä toteutunut, kun HIFK meni menojaan päätöserässä.

SaiPan kannattajat Toivola ja Kauppinen ja Paajanen odottavat kuitenkin pudotuspelejä jo malttamattomina. Niin monena keväänä on sössitty, mutta tämä kevät on heidän mukaansa SaiPan.

-Ja kun säälipleijareista selvitään, sitten on kaikki mahdollista.

Lauantain tappiosta huolimatta kannattajat tanssivat SaiPan tahdissa. Koko kaupunki on vähän mennyt sekaisin kiekkoilusta. SaiPan merkitys ja suosio on eteläkarjalaisen silmin lähes käsittämätön. Sydän sykkii jääkiekolle.

Lauantaina Lappeenrannan jäähalli oli aivan täynnä. Istumapaikat oli loppuunmyyty jo hyvissä ajoin. Tulijoita olisi ollut enemmänkin. Varmaan kuusituhatta olisi mennyt helposti rikki, mutta halliin ei saa ottaa enempää kuin 4?825 pääsylipun lunastanutta.

KUVATEKSTI

Kai Skyttä

Päätykatsomossa on hurmos päällä.

Roope Toivolan (oik.), Kalle Paajasen ja Eetu Kauppisen katse on jo pudotuspeleissä.

Ja kun säälipleijareista selvitään, sitten on kaikki mahdollista.

Roope Toivola, Eetu Kauppinen, Kalle Paajanen

Kirjoittaja:
Heikki Sairanen