Joutsenon tekojään kohtalo avoinna

JOUTSENO. Tekojään käyttökustannukset puhuttavat valtuustoryhmissä. Osa käyttäisi rahat toiseen kohteeseen.

Tuomo Reponen

Keskustelu Joutsenon tekojääradan rakentamisen järkevyydestä käy kiivaana. Nuoriso- ja liikuntalautakunta jätti päätöksen urakoitsijan valinnasta pöydälle edellisessä kokouksessa 20. toukokuuta.

Päätös allekirjoitusoikeuden antamisesta liikuntatoimelle tehdään ensi tiistaina. Keskustelua herättää erityisesti 150 000 euron vuosittaiset käyttökulut.

Aihe jakaa mielipiteet valtuustoryhmissä. Moni puolue on sillä kannalla, että 500 000 euron investointivarauksen voisi suunnata Joutsenossa jonkin muun liikuntapaikan rakentamiseen, tai jo olemassa olevan paikan kunnostamiseen.

-Olemme ehdottomasti sitä mieltä, että tekojääradan rakentaminen ei ole järkevää. Rahan voisi käyttää sellaiseen kohteeseen, joka ei lisää käyttökustannuksia, Tuomas Telkkä (kok.) sanoo.

SAMOILLA linjoilla on Juha Turkia (ps.). Hänen mukaansa ryhmäpäätöstä ei ole tehty, mutta henkilökohtaisesti hän näkee tilanteen haastavana.

-Olen kyllä valmis keskustelemaan, jos tekojään sijasta löytyisi jokin toinen hyvä kohde, Turkia toteaa.

Joutsenossa asuva Turkia ei usko, että tekojään rakentamisesta olisi merkittävää hyötyä, jos sitä ei saataisi katettua.

-Liikun paljon urheilukeskuksen alueella talvisin. Kaukalossa luistelevat ihmiset voi viikonloppuaamuisin laskea yhden käden sormilla.

Tuula Partanen (kesk.) kertoo, että mielipiteet jakautuvat puolueen kesken. Hän itse puoltaa tekojääradan rakentamista.

-Ainahan asioilla on kaksi puolta. Kustannuksia tulisi lisää, mutta toivoisin, että sopimusta kunnioitettaisiin. Tavoitteista on jo karsittu, Partanen viittaa päätökseen jättää jäähalli rakentamatta Joutsenoon.

NUORISO- ja liikuntalautakunnan puheenjohtaja Armas Timonen (sd.) on liikuntatoimen esityksen kannalla, vaikka myöntääkin tilanteen olevan kinkkinen.

-Hallitukselta on tullut viestiä, että kaikesta sellaisesta pitäisi karsia, mikä lisää käyttökustannuksia. Minun mielestäni olisi hieman joutsenolaisten pettämistä, jos tekojäätä ei rakennettaisi.

Timosen mukaan 150 000 euron käyttökulujen pitää tulla muualta kuin toimialan sisältä.

Liikuntatoimenjohtaja Ilkka Oksman sanoo, että suunnitelmia kulujen kattamiseksi on tehty.

-Korottaisimme ensi vuonna uimahallia lukuunottamatta liikuntapaikkamaksuja viidestä kymmeneen prosenttia.

-Lisäksi olemme keskustelleet säästöistä. Lappeenrannassa on pallokenttiä ja uimapaikkoja, joita ei ole käytetty vuosiin. Niiden kunnossapito ei ole järkevää, Oksman näkee.

Jos tekojäärata päätetään rakentaa, työt alkavat heinäkuussa.

Kirjoittaja:
Tuomo Reponen