Lappeenrannan Kylpylä tavoittelee nyt turisteja

Lappeenranta. Kylpylähotellin remontti muutti asiakaskunnan rakenteen. Kuntoutujien ohi on kirinyt lomalaisten ryhmä.

Jenni Hirvinen

Lappeenrannan Kylpylään hakeutuu nykyään kuka tahansa. Hyvinvointilaitokseksi mielletyn kylpylän majoituskapasiteetti väljeni remontin myötä puolella.

-Varsinaisia kuntoutujia on enää vain neljäsosa kävijämäärästä, kertoo kylpylän operaattoriyhtiön KK-Kunnon aluejohtaja Saila Alander.

Arki on remontin jälkeen lähtenyt jouhevasti käyntiin. Kuntoutuksessa kävijät ovat yhä suurimmaksi osaksi paikallisia, yöpyjät tulevat muualta Suomesta.

KK-Kunto Oy maksaa remonttikustannukset takaisin vuokrana Lappeenrannan Yritystilalle, joka vuokraa rakennusta Lappeenrannan kaupungilta.

-Käyttöasteen tulisi olla 50 prosentin luokkaa kulujen korvaamiseksi. Tavoite toki on, että tupa olisi täynnä aina, Alander kommentoi.

Kylpylän liiketoiminta siirtyi KK-Kunnolle tammikuussa 2011. Toimintaa pyöritti aiemmin Lappeenrannan kaupungin kuntoutus- ja kylpyläsäätiö. Säätiön tuottojen syväsukeltaessa remontti oli viimeinen vaihtoehto. Lappeenrannan Yritystilan toimitusjohtaja Timo Hämäläinen korostaa uudistuksen merkitystä.

-Majoitustilojen lisääntyminen arvokkaassa talossa sataman sydämessä on toki hotellibisnekselle hyvästä, Hämäläinen arvioi.

Sataman tuntumassa sijaitsevan hotelli Scandic Patrian johtaja Tomi Saarelainen ei ole havainnut kilpailuasetelmaa Lappeenrannan Kylpylän kanssa.

-En usko, että tulee vaikuttamaan meihin. Kylpylään kuuluu vahvasti vesibisnes, mitä meillä ei ole, Saarelainen kommentoi.

Yöpyminen Lappeenrannan Kylpylän perushuoneessa maksaa 142 euroa, vanhan kylpylän puolella hinta voi kohota yli kahden sadan euron. Holiday Club Saimaassa yöpyminen on lähes samanhintaista, Imatran Kylpylässä hinta pulahtaa viisikymmentä euroa alemmas.

-Hinnoittelussa ollaan järkeviä. Kaupungin hintatasossa tulee pysyä, mutta silti on muistettava myös sijaintimme, Alander pohtii.

Lähes satapaikkainen kylpylähotelli sopii aikuiseen makuun. Lastenaltaita tai leikkihuoneita ei rakennuksesta remontin jälkeenkään löydy.

-Viihdekylpylä emme ole, mutta kyllä meillä lapsiperheitä silti käy. Hiekkalinna ja leikkipuistot on tässä ihan lähellä, Alander sanoo.

Kesäsesongin aikana Lappeenrannan Kylpylän altaissa pulikoi kansainvälisiä asiakkaita. Lomailijoista venäläisiä on 30 prosenttia. Muita merkittäviä ryhmiä ovat italialaiset ja belgialaiset.

-Itänaapureita viehättää kylpemistä enemmän hieronnat, Alander kertoo.

Lappeenrannan Kylpylän hyvinvointipalvelut

Suomalaisia saunoja ja höyry-sauna. Kaksi uima-allasta ja kaksi poreallasta. Hierontoja, kylpyjä ja suolahuonehoitoa.

Kuntosali ja ohjattuja liikuntaryhmiä. Senioriliikuntaa, kuntotestausta, fysioterapiaa ja veteraanikuntoutusta.

Kirjoittaja:
Jenni Hirvinen