Uusi parkkihalli kirjastoaukiolle vuodessa

Lappeenranta. Vapaudenaukion parkkihallin rakennustyöt alkavat ensi viikolla. Korvaavia parkkipaikkoja yrityksille ja kirjastolle ei ole järjestetty.

Elina Kirvesniemi

Maanalaisen pysäköintitalon rakennustyömaa käynnistyy kirjastoaukiolla Lappeenrannassa jo ensi viikolla.

Aluksi aidataan Karankulma ja Monarinkulma. Karankulman sisäpihalle kuljetaan väliaikaista kulkureittiä, joka alkaa Villimiehenkadulta.

Kirjaston edusta ja Technopoliksen kulma aidataan viikolla 28. Kulku kirjastoon tapahtuu jatkossa Valtakadun puolelta.

Kaivuutyöt aloitetaan heinäkuussa, betonityöt elokuun alussa. Alustavan aikataulun mukaan uusi parkki olisi valmis vuoden päästä 1. elokuuta.

Williparkki järjesti Vapaudenaukion pysäköintitalosta asukas- ja tiedotustilaisuuden keskiviikkoiltana. Tilaisuudessa ihmisiä huolestutti alueen nykyisten parkkipaikkojen korvaaminen.

Kirjastoon tulijoiden on jatkossa löydettävä parkkipaikat muualta. Ainoa parkkialue, joka on käytössä koko rakentamisen ajan, sijaitsee Technopoliksen eteläpuolella.

Korvaavia paikkoja aukion yrityksille ja kirjastolle ei ole hankittu.

-Kartoitukset ovat käynnissä. Kaikkia menetettyjä paikkoja ei saada korvattua, kertoo Willimiehen toimitusjohtaja Mikko Hietamies.

Vaihtoehtona väliaikaiseksi parkkitilaksi tiedotustilaisuudessa mietittiin Shellin tonttia tai keskustan koulujen pihoja.

Myös invapysäköinnin järjestäminen alueella on tällä hetkellä vielä auki.

Kirjastoaukion uuden ilmeen suunnittelu aloitetaan elokuussa.

Lappeenrannan tekninen toimi haluaa asukkaat mukaan suunnittelemaan, mitä tyhjälle aukiolle tulevaisuudessa tehdään. Sähköisen kyselyn lisäksi vastata voi kirjastolla ja kaupungintalolla. Uuden ilmeen toteuttaminen aloitetaan alueen rakennustöiden valmistumisen jälkeen.

Syyskuussa on myös käynnistymässä Technopolis Vapaudenaukion laajennus. Uutta toimitilaa rakennetaan noin 6?000 neliömetriä. Laajennuksen on tarkoitus valmistua vuoden 2014 joulukuun alussa.

TechnoParkki II

Sisään- ja uloskäynti uuteen parkkitaloon tapahtuu Villimiehenkadun ja Valtakadun kautta.

Ylempään kerrokseen tulee noin 200 uutta parkkipaikkaa ja alempaan 105.

Yhteys TechnoParkki I -parkkitaloon.

Aukiolle tulee maan päälle kaksi porrastornia, jotka rakennetaan lasista ja harmaasta graniitista.

Rakentamisen vaiheista tiedotetaan muun muassa Lappeenrannan maakuntakirjastossa ja Williparkin nettisivuilla osoitteessa www.williparkki.fi.

Kirjoittaja:
Elina Kirvesniemi