Ahokas etenee rennosti kohti unelmaa

LAPPEENRANTA. Golfari Antti Ahokas on jättänyt tuloskeskeisen ajattelun taakseen. Tärkeintä on pelin kehittäminen.

Tuomo Reponen

Vuonna 2008 Antti Ahokkaan peli kulki. Mies kiersi ympäri Eurooppaa maanosan toiseksi kovimmalla golfkiertueella Challenge Tourilla, ja menestystä tuli. Kauden kruununa oli kaksi voittoa, joista jälkimmäinen elokuun lopussa Tanskassa pelatussa turnauksessa. Ajatuksissa pyöri European Tour, kiertueista kovatasoisin ja rahakkain.

Silloin 23-vuotias Ahokas ajatteli varmasti olevansa viiden vuoden päästä jo ET:n vakiokasvoja, mutta toisin kävi. Peli ei ottanut sujuakseen, ja kilpailut niin European kuin Challenge Tourilla menivät enemmän tai vähemmän penkin alle.

-Pelini oli kateissa. Kilpailuihin lähti raapimaan väkisin jotain tiettyä tulosta, ja yritin liian nopeasti kehittää omaa peliä. Homma ei toiminut, ja turhauduin, Ahokas muistelee.

Tanskassa otettu voitto sai seuraa reilut kaksi viikkoa sitten Finnish Tourin kilpailussa Paltamossa, kun Ahokas otti voiton kolmannella uusintareiällä Olli Järvestä. Voittoa seurasi kolmas sija Nordea Tourin osakilpailussa Oslossa.

-Oli mahtavaa kokea pitkästä aikaa voittamisen tunne. Puolen vuoden ajan tekemisessä on ollut hyvä draivi. Ajattelen näitä tuloksia ensisijaisesti vain välietappina.

-Paltamossa jännitti aika paljon. Oslossa huomasin olevani rennompi. Tunsin, että peli on kunnossa, vaikka lopussa hyydyinkin kärkipaikalta pois. Ei jäänyt kuitenkaan kismittämään, viiden viikon kilpailuputkensa Norjaan päättänyt Ahokas kertoo.

Ahokas ei ole tällä kaudella minkään kiertueen vakiojäsen. Hän pelaa Pohjoismaiden kiertueella, Suomen kiertueella sekä joskus kutsun saadessaan Challenge Tourin kilpailuja.

-Nyt mennään fiiliksen mukaan. Pelaan siellä missä kulloinkin huvittaa. Kunhan pelaan, Ahokas hymyilee.

Rento asenne paistaa Ahokkaasta. Tulostavoitteita ei ole asetettu. Pohjoismaiden kiertueen kilpailut ovat kolmipäiväisiä, kun taas Challenge Tour-kilpailu kestää neljä päivää. Ahokkaalle jää enemmän aikaa siihen, mihin hän tällä hetkellä panostaa.

-Nyt on enemmän aikaa harjoitella. Olen valmentajani Jussi Helkalan kanssa hionut samoja teknisiä asioita päivittäin. Haluan löytää omat vahvuuteni. Tuloskeskeinen ajattelu on poissa, Ahokas painottaa.

Kunhan pelaillaan, tuloksista viis. Kuulostaa kivalta kesätouhuilulta. Totuus on toinen. Ahokas on kunnianhimoinen urheilija, joka etenee kohti unelmaansa. Siksi hyvät tulokset ovat hänelle välietappeja, eivät hehkutuksen paikkoja.

-Syyskuun lopussa on ET-karsintojen 1. vaihe. ET:lle pääseminen on minulle unelma. Kiire sinne ei ole, sillä pakottamalla se ei tule. Iisisti vaan.

Vuodet ovat tuoneet rauhallisuutta Ahokkaan ajatusmaailmaan. Nyt 28-vuotias Viipurin Golfin kasvatti odottaa maltillisesti tulevia Euroopan karkeloita.

-Joskus tuntui, että minulla on pelissä vain hävittävää. Eihän minulla ole siellä nyt muuta kuin voitettavaa.

Antti Ahokas

Syntynyt 24.1.1985

Seura: Viipurin Golf

Pelannut urallaan 27 European Tour -kilpailua ja 112 Challenge Tour -kilpailua.

Tällä hetkellä pelaa pääosin Pohjoismaiden kiertueella (koostuu Nordea Tourista ja ECCO Tourista) sekä kutsun saadessaan Challenge Tour-kilpailuja.

Osallistuu 1.-4. elokuuta Suomessa pelattavaan CT-kilpailuun Kytäjällä.

Kirjoittaja:
Tuomo Reponen