Eastway lupaa lyhyet vessa- ja kaljajonot

Lappeenranta. Tänään alkavan Lappeenrannan yöt -festivaalin valo- ja äänitekniikkaa viriteltiin yöhön asti.

Riina Nokso-Koivisto

Palveluiden on pakko pelata Lappeenrannan yöt -tapahtumassa niin hyvin, että yleisö jää tyytyväiseksi. Eastwayn tuotantopäällikön Marko Riihelän mukaan ensimmäistä kertaa järjestettävällä festivaalilla ei ole varaa epäonnistua millään osa-alueella.

— Haluamme, että festivaali vakiintuu jokavuotiseksi. Sen takia myös oheispalveluiden on toimittava niin, että ihmisille jää hyvä fiilis ja positiivinen maku tapahtumasta.

Riihelä pitää varmana, että palvelut on mitoitettu riittäviksi. Lähtökohta on, että tapahtuma-alueella Lappeenrannan kauppatorilla olisi kumpanakin iltana noin 3 000 festivaalivierasta.

Ruoka- ja juomatarjoilusta vastaa lahtelainen Casseli Catering, jonka kanssa Eastway on tehnyt yhteistyötä jo vuosien ajan.

— He ovat erikoistuneet ravintolapalveluiden tuottamiseen festivaaleilla ja muissa suurissa tapahtumissa.

Juomia on tarjolla 15—20 eri myyntipisteessä.

— Kokemuksemme mukaan sen pitäisi olla riittävästi niin, ettei pitkiä jonoja synny.

Sen sijaan ruokaa alueelta saa vain yhdestä pienestä myyntipisteestä.

— Jo tapahtuman suunnitteluvaiheessa päätettiin, että teemme yhteistyötä paikallisten yrittäjien kanssa. Me emme rakenna festivaalialueelle mitään isoa ruokamaailmaa, vaan ihmiset voivat käydä syömässä vety- ja atomikojuilla. Olemme sopineet, että ne ovat yötä myöden auki niin kauan kuin asiakkaita riittää.

— Minusta on hirveän kiva, jos festivaalista voi olla myös paikallisille yrityksille hyötyä.

Myös vessoja pitäisi Riihelän mukaan olla riittävästi.

— Niidän määrä on laskettu karkeasti niin, että sataa asiakasta kohti on yksi vessa. Eli kaikkiaan alueella on noin 20 kiinteää vessaa, pari invavessaa ja miehille suunnattuja pisuaareja.

— Kaikki tällainen on mielestäni huomioitu todella hyvin.

Riihelä muistuttaa, että Eastway järjestää vuosittain yli sata tapahtumaa, joten kokemusta löytyy.

Torstaina näytti, että festivaalialue mahtui ja sulautui hyvin Lappeenrannan kauppatorille eikä häirinnyt torimyyntiä. Torstaina festivaalin henkilöstö arvioi, että valo- ja muut asennustyöt kestäisivät puoleenyöhön. Tänään perjantaina kaiken pitäisi olla valmista.

Lappeenrannan yöt

tänään pe 12.7.

18.30 Osmo’s Cosmos

20.00 Neljä Ruusua

21.30 Klamydia

23.00 Apulanta

Kirjoittaja:
Riina Nokso-Koivisto