Himmelitaivas viihtyy Sapassissa

Savitaipale. Paikalliset kesätapahtumat kukoistavat yhteisen päivänvarjon alla. Kylliälässä keskitytään tänä vuonna teatteriin.

Anne Kokkonen

Pieni Kylliälän kylä vetää taas sunnuntaina kulttuuriväkeä puoleensa. Seitsemännen kerran järjestettävä Himmelitaivas-tapahtuma on vakiinnuttanut asemansa osana Savitaipaleen Sapassia.

-Kaikki lähti kylän yhteistoiminnasta. Mietimme, miten ihmisiä saisi tulemaan juurilleen, kylän puuhamiehiin kuuluva Juhani Kylliäinen muistelee.

Vetonaulaksi keksittiin ite-taiteilija Heikki Kylliäinen, jonka pihapiiri monimuotoisine koristeineen on kuin satukirjasta. Pian mukaan lähti myös lappeenrantalainen Omenapuuteatteri, joka on ollut vuosien varrella mukana monella eri näytelmällä.

-Tänä vuonna on Anaa!?-?kouluelämää 50 vuoden takaa -näytelmän vuoro. Näemme yleisön kiinnostuksesta riippuen viimeisen tai toiseksi viimeisen esityksen, Kylliäinen paljastaa.

Tarjolla on myös metsäkirkko. Tänä vuonna Savitaipaleen seurakunta järjestää Paarkalliolla kansanlaulumessun.

-Ei tämä ole varsinaisesti Kylliälän tapahtuma vaan osa suurempaa Sapassia. Tapahtuma pysyy tuoreena, kun tarjoamme vuorovuosin musiikkia ja teatteria. Porukkaa on käynyt aika mukavasti, ja järjestäjilläkin on riittänyt hyvin intoa sekä yhteishenkeä, Kylliäinen kiittelee.

Teatteri ja musiikki saavat näkyvän suuren roolin lauantaina alkavassa Savitaipaleen Sapassissa. Runsaan viikon ajan jatkuva tapahtumien sarja sulattaa itseensä erilaista ja eri yleisöille suunnattua ohjelmaa.

Musiikin alalta luvassa on ainakin trubaduuriesityksiä, torvisoittoa, urkukonsertti, lavatansseja sekä Edu Kettusen ja Ninni Poijärven tähdittämä Hakamäki-piknik.

Omenapuuteatterin lisäksi Savitaipaleella vierailee Teatteri Mukamas. Paikallisin voimin esitetään kesäteatterinäytelmä Kärnäkosken kunniat sekä kevättalvella ensi-iltansa saanut Pieni tarina Charlotasta ja Tanelista.

Sapassiin mahtuu myös perinteistä Heinähässäkkää, maatilapäivää, rantakirppistä ja kadunmaalausta.

Lisäksi viikon aikana pelataan tenniksen Sapassi-cupia, järjestetään lasten jalkapalloleiri ja nähdään Roller Derbyn näytösottelu.

Maistiaisia Sapassista

6.-7. heinäkuuta: Savitaipaleen messut liikuntatalossa.

9. heinäkuuta: Savitaipaleen soittokunnan 100-vuotisjuhlakonsertti kello 18 Hakamäellä.

11. heinäkuuta: Lasten museopäivä kello 13-15 Hakamäellä.

12. heinäkuuta: Kotieläinpihan avajaiset kello 10-18 Partakoskella, Uusi-Kärnäntie 79.

13. heinäkuuta: Hakamäki-piknik kello 16-21 Hakamäellä; Kärnäkosken kunniat -kesäteatterin ensi-ilta kello 19 Kärnäkosken linnoituksessa.

Kirjoittaja:
Anne Kokkonen