Korkeilalta peritään palkkoja

Oikeusriita

Etelä-Karjalan yrittäjien ja ex-toimitusjohtajan kiistaan tuli uusi käänne. Viron-viinat olivat vain yksi syy potkuille.

Korkeila kiistää syytökset ja pitää niitä hakemalla haettuina.

Etelä-Karjalan yrittäjät hakee entiseltä toimitusjohtajaltaan Jukka Korkeilalta korvauksia hänen perusteetta itselleen maksattamista palkoista. Samalla järjestö vaati korvauksia luvattomasti pidetyistä ylimääräisistä vapaapäivistä. Yhteensä kyse on yli 26 000 euron vaatimuksesta.

Järjestön mukaan Korkeila on virheellisesti saanut järjestön maksamaan itselleen palkkoja 2011-2012 noin 18 000 euroa. Lisäksi Korkeila piti ilman lupaa ylimääräisiä vapaita noin kuuden viikon verran.

Tiedot käyvät ilmi Etelä-Karjalan yrittäjien käräjäoikeudelle juhannuksen alla jättämästä vastauksesta ja vastakanteesta. Korkeila haastoi toukokuussa entisen työnantajansa oikeuteen ja vaatii lähes sadantuhannen euron korvauksia laittomiksi kokemistaan potkuista.

Korkeila sanoo Etelä-Saimaalle pitävänsä järjestön vaatimuksia täysin perusteettomina. Hänen mukaansa esimerkiksi ylitöiden pitäminen vapaina on ollut pitkäaikainen vakiintunut käytäntö.

Korkeila irtisanottiin Etelä-Karjalan yrittäjien toimitusjohtajan tehtävistä joulukuussa luottamuspulaan vedoten. Yhtenä syynä tähän oli lokakuussa pidettyihin yrittäjäjuhliin Virosta hommattu alkoholitarjoilu. Poliisi ja tulli tutkivat yhä Korkeilan Viron-reissun laillisuutta.

Oikeudelle jättämässään vastauksessa yrittäjäjärjestö pitää Korkeilan potkuista vaatimia korvauksia perusteettomina.

Kanteeseen antamassaan vastauksessa yrittäjäjärjestö avaa Korkeilan potkuihin johtaneita tapahtumia monelta osin. Vastauksen perusteella näyttää siltä, että epäluottamuksen perusteet olivat paljon laajemmat kuin vain Viron-viinat.

Yksi keskeinen syy irtisanomiseen näyttää olevan Korkeilan toiminta korujen nettikauppaa käyvässä Diamo Oy:ssä.

Yrittäjien mukaan Korkeilan toiminta kilpaili järjestön jäsenten liiketoiminnan kanssa: korualalla toimivat jäsenyritykset eivät voineet luottamuksellisesti asioida Korkeilan kanssa, koska tämä oli heidän kilpailijansa.

Yrittäjien mukaan Korkeila myös työnantajan selvän kiellon jälkeen jatkoi toimintaa Diamossa ja hoiti sen asioita työajalla.

Vastauksessa kerrotaan myös esimerkiksi järjestössä tehdystä arvopaperikauppojen selvityksestä. Sen mukaan Korkeila olisi vääristänyt järjestön tulosta virheellisillä osakkeiden arvon kirjauksilla.

Lisäksi hän olisi 2009 ja 2010 ostanut järjestölle osakkeita paljon isommilla summilla kuin hänellä oli valtuudet.

– Yksi virheellinen kirjaus siellä on, Korkeila myöntää.

Hän pitää kaikkiaan väitteitä hakemalla haettuina ja toivoo, että Etelä-Karjalan yrittäjiltä löytyisi valmiutta asioiden ratkaisemiseen neuvottelemalla.

Kirjoittaja:
Timo Laitakari