Intohimoa ja nälkää riittää

LAPPEENRANTA. NST:n maalivahtipeli on ensi kaudellakin huippuluokkaa, kun Jarkko Monthan kirjoitti jatkosopimuksen.

Tuomo Reponen

Menestyvä joukkue tarvitsee hyvän maalivahdin. Miesten salibandyliigassa pelaava NST sai avaimet menestykseen, kun Jarkko Monthan kirjoitti seuran kanssa vuoden jatkosopimuksen. Kuudetta kauttaan joukkueen viimeisenä lukkona aloittava imatralaismaalivahti olisi kelvannut myös Tampereen Classiciin.

-Tämä oli henkilökohtaisesti helpoin ratkaisu minulle. Pääsimme NST:n kanssa sopimuspykälistä yhteisymmärrykseen. On mukava jatkaa tutussa ympäristössä. Intohimoa pelaamiseen löytyy, Monthan tiivisti ratkaisuaan.

Viime kaudella helmikuun kuukauden pelaajaksi valittu Monthan kuului liigan kärkikastiin pelipaikallaan ja oli iso tekijä NST:n saavuttaessa pudotuspelipaikan.

-Omasta mielestäni olen pelannut tasaisesti jokaisella kaudella. Viime kaudella joukkue pelasi edessä hyvin ja auttoi loistamaan. Sain vähän ansaitsemattomiakin kehuja, 35-vuotias konkari vähättelee osuuttaan.

ANSAITSEMATTOMIA tai ei, kukaan ei voi kiistää Monthanin merkitystä joukkueelleen. Sopimus oli helpotus myös päävalmentaja Petri Heinolle. Monthanin tasoisia maalivahteja ei naarata tuosta vain Saimaan rannalle.

-Olisihan tilanne ollut haastavampi. Tiaisen Janne on kehittynyt hyväksi maalivahdiksi, mutta jouduimme me vähän katselemaan markkinoitakin varmuuden vuoksi.

NST ei kuulu liigassa siihen ryhmään, joka korjaa eurojen avulla parhaat päältä. Mahdolliset vahvistukset tulevat koulu- tai työpaikan vuoksi. Nyt heitä ei ole näkynyt.

-Runko on kuitenkin hyvin kasassa, ja käymme vielä neuvotteluja Janne Louhelaisen ja Lasse Pynnösen kanssa.

Viime kauden runkopelaajista sopimuksen teki Monthanin ohella joukkueen varakapteeni, puolustajan paikalla pelaava Iikka Voutilainen. Sen sijaan hyökkäyspään tehomiehistä Lasse Kosonen ja Tommi Mäkelä ovat poissa.

-Tommin kanssa emme ole päässeet edes neuvottelemaan, Heino kuittaa.

Viime kauden runkopelaajien tulee onnistua hyvin, jos NST mielii taistella pudotuspelipaikasta ensi kaudellakin. Eväät siihen ovat olemassa. Siihen uskoo niin ykkösvahti kuin valmennuskin.

-Viime kaudesta jäi paljon nälkää. Haastoimme kahdessa viimeisessä pelissä tosissamme SPV:n, Monthan muistelee puolivälieräsarjaa, jonka NST hävisi voitoin 3-0.

-Uskon nuorten nostavan tasoaan viime kaudesta. Heidän pitää tulla esiin. Ryhmässä on meidän vahvuus, Heino toteaa.

-Emme ole taitavin joukkue, emmekä voi harjoitella muita enemmän. Sen sijaan voimme harjoitella laadukkaammin, ja olla muita sitoutuneimpia, valmentaja Lasse Kurronen jatkaa.

Nuoren joukkueen ikänestorina ja avainpelaajana on Monthan. Hän kertoo viihtyvänsä hyvin 10-15 vuotta nuorempien seurassa.

-Moporintamalta kuulee uusimmat vinkit, moottoripyöräilyä harrastava mies keventää.

Kirjoittaja:
Tuomo Reponen