Maailmanlopun meininkiä Oleksilla

Lappeenranta. Jouni Hynynen on profeetta myös omalla maalla. Uskolliset ihailijat saivat Oleksin katukonsertissa maistiaisia Kotiteollisuuden upouudelta albumilta.

Matti Saarela

Maailmanloppu on hyvä ja katu-uskottava nimi metallinkolistelua harrastavan bändin uudelle albumille. Äijäikään ehtineissä Sammonlahden sotakoirissa riittää myös yhä virtaa. Kone käy. Vain Hynysen tavaramerkki, häijynhauskat herjat yleisölle loistavat nyt poissaolollaan.

Nuori äiti Miia Inkilä jammailee hillitysti musiikin tahtiin. Kädet nojaavat kevyesti lastenrattaiden kädensijaan ja rattaiden ympärillä pyörii ja touhuaa tytär Elsa. Rattaiden kädensijassa heiluvat Miian jammailun tahtiin pinkit kuulosuojaimet.

-Kuulosuojaimet ovat mukana, mutta hän ei ole huolinut niitä, vaikka olen sanonut, että vauvallakin on, Miia kertoo ja nyökkää samalla Pasi Lindqvistin suuntaan.

Miian ja Elsan vieressä konserttia seuraavat Elsan kummit Marjo ja Olli Inkinen.

-Voi varmaan sillain sanoa, ja Olli on sitä varmaan eniten meistä, Marjo vastaa kaikkien puolesta kysymykseen ovatko he Kotiteollisuus-yhtyeen faneja?

Uuden Maailmanloppu-albumin laatua kolmikko ei vielä lähde ruotimaan. Bändin kehityksestä heillä on kuitenkin vankka yhteinen mielipide.

-Bändi on kehittynyt parempaan suuntaan koko ajan, Olli kiteyttää yhteisen mielipiteen.

Marjo muistuttaa myös bändin omintakeisesta soundista. Se erottaa Kotiteollisuuden tusinabändeistä.

-Sillä lailla yhtye on pysynyt myös samanlaisena. Sen musiikin tunnistaa levyltä kuin levyltä, Marjo jatkaa.

Myös Lindqvist on tullut Oleksin katukonserttiin lastensa kanssa. Kuulosuojaimilla konserttiin varustetun Venlan lisäksi isän jaloissa pyörii Lassi.

-Kyllä minä tästä tykkään. Lähdimme kokeilemaan, josko lapsetkin tykkäisivät, Pasi kertoo.

Noin parivuotiaan Lassin ilme kuitenkin kertoo, ettei 70-luvun alussa syntyneen Hynysen ja kumppaneiden särökitaralla höystetty hard rock oikein istu vielä tämän uusimman rocksukupolven makuun.

-Joko kohta lähdetään? ilmaisee Lassi ilmaisee näkemyksensä tiukkaan sävyyn.

Konsertin jälkeen levykauppa Äxän ovelle syntyy hetkessä kadulle asti ulottuva jono, kun Hynynen ja kumppanit alkavat jakaa nimikirjoituksiaan.

Elisa Härkönen ja Anne Heinonen myyvät oven edessä yhtyeen uutuuslevyä. Kaksikko kerää levynmyynnillä rahaa Lpr HCRollers -seuralleen.

-Kyllä se minua ainakin puhuttelee, Elisa vastaa kysymykseen, vieläkö Hynysen ikäisiltä rokkareilta löytyy sanottavaa parikymppisille.

Kirjoittaja:
Matti Saarela