Uusi tangovekara Lappeenrannasta

Lappeenranta. Pikkupojasta asti laulaneen Veeti Tikkasen voittoa ei romuttanut edes väärin laulettu finaalikappale.

Anna-Tuulia Hautala

Vuosi laulutunneilla voi johtaa laulukilpailun voittoon. Näin ainakin kävi 9-vuotiaalle Veeti Tikkaselle, joka voitti Tangomarkkinoiden ohessa järjestetyn Tangovekara-kilpailun poikien sarjan lauantaina.

Laulukseen Tikkanen valitsi Jussi Rasinkankaan säveltämän kappaleen Pilvipeiton Alla, koska pitää laulua kauniina. Aivan ongelmitta finaaliesitys ei kuitenkaan mennyt.

-Laulussa ensimmäinen ja kolmas säkeistö ovat samat. Lauloin vahingossa ne peräkkäin ja vasta sitten kakkossäkeistön, Tikkanen kertoo.

Äiti Kati Tikkanen säikähti, kun huomasi säkeistöjen tulevan väärässä järjestyksessä.

-Hienosti Veeti lauloi säkeistön loppuun eikä kukaan tuntunut huomaavan virhettä. Ainakaan tuomaristo ei siitä rokottanut.

Veeti Tikkasesta voittaminen tuntui käsittämättömän mahtavalta. Haaveena onkin joskus tulla valituksi tangokuninkaaksi.

Tikkanen oli käynyt vuoden laulutunneilla, kun hän tahtoi osallistua laulukilpailuun. Hänen laulunopettajansa suositteli Tangovekaraa, joten Tikkanen päätyi Savonlinnan esikarsintoihin ja sai myöhemmin kuulla pääsevänsä suoraan finaaliin.

Kati Tikkanen kertoo, että poika lauloi jo melkein ennen kuin oppi puhumaan. Laulutunneille Veeti pääsi, kun hän lauloi äitinsä kummisedän luona karaokea. Kummisetä kehotti ottamaan yhteyttä tuntemaansa laulunopettajaan, joka ottaa lapsia oppilaikseen.

-Laulaminen on aina ollut Veetin ykkösjuttu. Tuntuu, että hän melkein lauloi ennen kuin oppi puhumaan, äiti nauraa.

Laulamisen lisäksi poika harrastaa partiota, pyöräilee, laskettelee ja soittaa kitaraa.

Kirjoittaja:
Anna-Tuulia Hautala