Uusi tapahtuma löysi heti yleisönsä

Lappeenrannan yöt myytiin lauantaina loppuun. Perjantaina kävijämäärä jäi puoleen. Jatkoa on tulossa ensi kesänä.

Lappeenrannan yöt -festivaali yllätti järjestäjän odotukset.

— Kaikki meni ihan loistavasti, Eastwayn tuotantopäällikkö Marko Riihelä tiivistää viikonlopun kulun.

— Aina kun tehdään jotain uutta, ennakkofiilis on sellainen, että tuleekohan tästä sanomista. Mutta oli ihana huomata, että lappeenrantalaiset tykkäsivät ja viihtyivät.

Perjantaina tapahtumaan myytiin 1 500 lippua ja lauantaina täydet 3 000. Lauantai myytiin loppuun toiseksi viimeisen esiintyjän PMMP:n keikan aikana.

Järjestäjä Eastwayn tavoitteena oli 5 000 vierasta viikonlopun aikana. Se täyttyi, kun mukaan lasketaan ilmaislipulliset.

— En odottanutkaan, että molemmat illat myydään loppuun. Se olisi historiallista, jos ensimmäisenä vuotena tapahtuma myydään kokonaan loppuun.

Lauantain täysi kävijämäärä mahtui Riihelän mukaan hyvin torille. Jonot pysyivät maltillisina, kun rannekkeilla pääsi pois alueelta ja torin piirakkakojut olivat auki.

Melu mietitytti aluksi järjestäjiä. Riihelä jännitti, tuleeko metelistä valituksia.

— Melunmittaajat ilmoittivat, että menimme alle desibelirajojen.

Riihelä kertoo olevansa onnellinen siitä, että lähitalojen parvekkeet täyttyivät kuuntelijoista.

— Eniten sydäntäni lämmitti, kun lavan takana kerrostalossa pariskunta tanssi poski poskea vasten. Voisi ajatella, että lähimpänä asuvat ihmiset olisivat kauhuissaan.

Ensi kesänä Lappeenrannan öille seuraa näillä näkymin jatkoa. Riihelän mukaan paikkana on ehdottomasti kauppatori.

— Minulla on vakaa usko, että tällaiselle on tilausta ja Lappeenranta otti tapahtuman omakseen. Tarkoitus olisi tulla ensi vuonna uudestaankin.

Riihelä suunnittelee, että tulevaisuudessa torialuetta voisi käyttää paremmin hyödyksi myös päiväsaikaan. Nyt se oli suljettu ja kauppiaat siirretty torin laidalle.

Tuotantopäällikkö väläyttelee, että päivällä torilla voisi olla myyjiä ja esimerkiksi lasten tai seniorien tapahtuma tai päivätanssit.

Kirjoittaja:
Emilia Lavonen