Categories
Artikkelit

Kaukaan kioski ravipelien ykkönen

Lappeenranta | Toto-pelaajat ovat siirtyneet raviradoilta tv:n ja internetin pariin. Suomen suosituin pelipaikka löytyy Kaukaalta.Elina KirvesniemiKaukaan R-Kioski myy tällä hetkellä eniten ravipelejä koko Suomessa. Viime vuonna lappeenrantalainen kioski sijoittui kolmanneksi kaikista Toto-pelipaikoista. R-Kioskeista se oli silloinkin ykkössijalla.Ravien pelimyynti siirtyi radoilta aluksi kuppiloihin ja kioskeihin, myöhemmin nettiin. Kaukaan R-Kioski kuitenkin pitää pintansa.-Parkki on taas niin täynnä raviukkojen autoja, ettei mahdu paikalle, kuvaa lappeenrantalainen Pertti Myyryläinen erään asiakkaan kommentoineen kioskin pihaa.Myyryläinen on käynyt Kaukaan R-Kioskilla vuosikymmenten ajan. Pelikupongit täyttyvät päivittäin.Kilpailuja käydään lähes joka päivä, vuodessa yli 560 kertaa. Nyt käynnissä on keskipäivän lounasravit. Kioskin nurkassa riittää väkeä.-Täällä käy tuttua, hyvää porukkaa. Lähtöohjelmat ja lehdet ovat aina saatavilla, kehuu raviharrastaja Jouni Markoff.Hänelle on tärkeää, että pelipaikassa on asiantuntevaa henkilökuntaa.-Kaikissa paikoissa pelilapun virheitä ei kassalla huomata, kertoo kioskille saapunut Ensio Perälä.Hän on harrastanut ravipelejä jo 25 vuoden ajan. Lounasraveja seuraavan porukan mielestä raviurheilu vaatii perehtymistä, peliälyä ja muistia. Aina voittokaan ei ole tärkeintä.-Tuttua hevosta on joka kerta mukava seurata, Markoff sanoo.Hän kertoo, että paikalla käy paljon kiinnostuneita vain katsomassa raveja.R-Kioski Kaukaan kauppias Jussi Silvennoinen on tyytyväinen kioskin pelimenestykseen.-Tätä tavoiteltiinkin, erityiskunnia asiakkaille. Toto-myynti on erittäin tärkeä tukijalka kioskille.Kolme vuotta kauppiaana toiminut Silvennoinen kertoo, että usein kioskilla käy eniten pelaajia iltaravien aikaan, kello kuudesta eteenpäin.Raveja itsekin seuraava Silvennoinen omistaa osuuden viisivuotiaasta tammasta. Ärrä-tallin hevonen Blue Night Angel juoksi ensimmäisen starttinsa tällä viikolla.-Siitä kuullaan vielä. Erittäin hyvä hevonen, Silvennoinen kehuu.

Elina Kirvesniemi

Kirjoittaja: