Ikean naapurit huolissaan liikenteestä

LAPPEENRANTA. Kauppakeskuksen kaavamuutos on hyvässä vauhdissa. Muistutuksissa toivottiin parannuksia kevyen liikenteen järjestelyihin.

HELENA RISSANEN

Mustolan ja Hartikkalan asukkaat ovat huolissaan liikennejärjestelyistä Ikean kauppakeskuksen alueella. Asemakaavasta annetuissa lausunnoissa ja mielipiteissä toivotaan kevyen liikenteen raitteja, pyöräteitä, ali- tai ylikulkuja ja polkupyörille parkkipaikkoja.

Alueen asemakaavamuutos näyttää etenevän hyvin. Kaavaluonnoksesta annettiin 12 lausuntoa ja 3 mielipidettä, joissa kevyen liikenteen järjestelyjen lisäksi puututaan lähinnä pieniin, helposti korjattaviin yksityiskohtiin.

Asukasyhdistykset ja asukkaat esittävät kaavaan muun muassa kevyen liikenteen raitin rakentamista Sulkutielle uuden kiertoliittymän ja Mustolan sulun välille, Läntisen kanavatien turvallisuuden parantamista ja Pajarilan väylään ali- tai ylikulku kevyelle liikenteelle.

Naapureita huolestuttavat esimerkiksi rakennusaikainen melu ja pöly.

Asemakaavamuutos koskee noin 38 hehtaarin aluetta Reissumiehenkadulla Mustolan ja Hartikkalan kaupunginosissa.

Kaavamuutos etenee teknisestä lautakunnasta kaupunginhallitukselle, ja se tulee julkisesti nähtäville. Mikäli muistutukset ja lausunnot eivät anna aihetta olennaisesti muuttaa ehdotusta, asemakaava menee valtuuston hyväksyttäväksi.

Jos kaava hyväksytään tänä vuonna, tonttikaupat voidaan tehdä ensi vuoden keväällä. Ikean on määrä avata ovensa jouluna 2015. Rinnalle valmistuva kauppakeskus Ikano päässee viettämään avajaisiaan keväällä 2016.

Kirjoittaja:
Helena Rissanen