Hotelli Vuoksenhovi etsii uutta omistajaa

Imatra. Ilkka Lyly valmis myymään joko hotellikiinteistön tai koko liiketoiminnan. Lyly osti hotellin 2006.

Kirjoittaja:
Heikki Sopanen

Imatralla sijaitseva Hotelli Vuoksenhovi on myytävänä. Vuoksenhovin nykyinen omistaja Ilkka Lyly kertoo, että kaupan on joko hotellikiinteistö tai koko liiketoiminta.

Lyly olisi valmis jatkamaan hotellin operatiivisen toiminnan pyörittämistä uuden omistajan vuokralaisena.

-Minun varsinaista osaamistani on matkailubisnes, ei kiinteistön omistaminen, Lyly perustelee hotellin myyntiaikeitaan.

Lyly tuli pyörittämään Vuoksenhovia 2005 silloisen omistajan vuokralaisena, mutta osti vuotta myöhemmin kiinteistön itselleen turvatakseen hotelliyrittämisensä jatkumisen.

Lyly kertoo etsineensä hotellikiinteistölle uutta omistajaa jo vuoden päivät, mutta laittoi kiinteistön julkiseen myyntiin vasta pari päivää sitten. Hotelli työllistää vajaat kaksikymmentä työntekijää.

-Kerroin henkilökunnalle myyntiaikeista jo vuosi sitten, etteivät ihmettele, jos ostajakandidaatteja tulee kiinteistöä katsomaan. Kaksi potentiaalista ostajaa oli kesällä, mutta kummallakaan eivät lopulta rahoitusjärjestelyt onnistuneet. Nyt etsitään ostajaa kaikessa rauhassa. Mitään pakkoa myyntiin ei ole.

 

Vuoksenhovin asiakkaista suuri osa on viikonloppuisin venäläisiä, viikolla paikallisia sekä bisnesyöpyjiä. Majoitushuoneita on 94. Lisäksi hotellissa ovat ravintola, bistro sekä kokoustiloja.

Lyly sanoo, että matkailuyrittäminen ei ole tänä päivänä kovin helppoa vaan vaatii kovaa työtä.

-Kun ajat ovat huonot, ihmiset vähentävät matkustamista ja kyllä se näkyy täälläkin. Onneksi positiivisiakin asioita on tapahtunut, ja ne pitävät nenän pinnalla.

Lyly arvelee, että kiinteistösijoittajat saattavat hyvinkin kiinnostua Imatrasta, kun Cumuluskin tulee myyntiin.

-Tarjonta lisää usein kysyntää.

Toisaalta Lyly sanoo, että pankit eivät kovin helposti nyt rahoita kiinteistökauppoja ilman riittäviä vakuuksia.

Heikki Sopanen