Opetustoimi valtuutettujen suurin työllistäjä

Lappeenranta. Kaupunginvaltuuston jäsenistä kolmannes on kaupungilla tai kuntayhtymillä töissä.

Kirjoittaja:
Outi Salovaara

Kaupungin tai kuntayhtymien kuten Eksoten työntekijät muodostavat Lappeenrannan kaupunginvaltuuston ehdottomasti suurimman ryhmän.

Heillä on kolmannes eli 20 valtuuston yhteensä 59 paikasta.

Seitsemän valtuutettua on opetusalan tehtävissä Lappeenrannan kaupungilla ja viisi ammattikorkeakoulussa tai aikuisopistossa.

Puolenkymmentä valtuutet-

tua on lisäksi Eksoten palveluksessa.

Kaupungin työntekijöiksi on laskettu Etelä-Saimaan selvityksessä myös esimerkiksi Lappeenrannan Energian työntekijät, koska kaupunki omistaa yhtiön sataprosenttisesti.

 

Päätoimisia yrittäjiä on valtuutetuista 11. Maanviljelijät ovat suurin yrittäjäryhmä, heitä on neljä kappaletta.

Yrittäjät lukeutuvat kokoomuksen, keskustan tai perussuomalaisten kannattajiin, eikä heidän joukossaan ole esimerkiksi yhtään sosialidemokraattia.

Myös yksityisen työnantajan palveluksessa olevia valtuutettuja on 11.

 

Viisi valtuutettua tekee työtä edunvalvonnan parissa. Heidän joukossaan on muun muassa Suomen ammattiliittojen keskusjärjestön SAK:n ja Palvelualojen työnantajien Paltan työntekijöitä sekä poliittisten puolueiden työntekijöitä.

Valtion palveluksessa on kuusi valtuutettua. Valtion leivissä työskenteleviksi on katsottu myös valtion kokonaan omistamien yritysten kuten Yleisradion ja Meritaito-yhtiön palveluksessa olevat valtuutetut.

Muut-ryhmässä ovat esimerkiksi Lappeenrannan teknillisen yliopiston palveluksessa olevat valtuutetut.

 

Outi Salovaara