Luumäki antaa pakit Wirmalle

Luumäki. Paikalliset yritykset käänsivät selän elinkeinoyhtiölle. Moitteita on kuulunut myös Lemiltä ja Taipalsaarelta.

Kirjoittaja:
Matti Riihelä, Tiina Suomalainen

Lappeenrannan seudun elinkeino- ja matkailuyhtiö Wirma ei ole onnistunut täyttämään Luumäen kunnan tarpeita. Kunnanhallitus päätti irtisanoa palvelusopimuksen yhtiön kanssa.

Tänä vuonna Luumäen maksuosuus Wirmalle oli noin 80 000 euroa. Vaikka Luumäen ja Wirman palvelusopimus päättyy, Luumäki on edelleen osakkaana Wirmassa.

Luumäen kunnanjohtajan Anne Ukkosen mukaan sopimus irtisanottiin paikallisilta yrittäjiltä tulleen palautteen perusteella. Yrittäjät ovat kokeneet, että eivät saa Wirmalta sitä palvelua, mitä pitäisi saada.

-Yrittäjät kaipasivat Wirmalta aktiivisempaa otetta heidän suuntaansa, kommentoi Ukkonen, joka kuuluu Wirman hallitukseen.

 

Luumäellä ei ole vielä uusia yhteistyökuvioita Wirman tilalle. Ukkonen selvittelee vaihtoehtoja. On myös mahdollista, että kunta hankkii Wirmalta joitakin täsmäpalveluja.

-Olemme tietysti pettyneitä, mutta tilanne ei ole ihan niin synkkä, miltä näyttää, kommentoi Wirman toimitusjohtaja Markus Lankinen.

Lankinen uskoo, että Wirman ja Luumäen yhteistyö jatkuu edelleen.

-Palvelusopimusesityksemme on erittäin kilpailukykyinen. Ja jos Luumäellä on eritystarpeita, niistä neuvotellaan.

Wirmaa kohtaan on ollut tyytymättömyyttä aiemminkin. Muun muassa Lemi ja Taipalsaari ovat toivoneet parempaa hinta-laatusuhdetta.

Matti Riihelä, Tiina Suomalainen