Eksote hakee vaihtoehtoja palvelujensa myynnille

Terveysturismi. Yksityissairaala karahti yhtiökumppani Nordic Cliniciin. ”Ulospäinhän tämä näyttää ihan kamalalta”, arvelee Ilpo Hakula pieleen menneestä hankkeesta.

Kirjoittaja:
Anne Kotiharju

Eksote hakee nyt uusia keinoja myydä ylimääräistä kapasiteettiaan. Eksote on jo myynyt sädehoitoa muille sairaanhoitopiireille. Nyt perustettu työryhmä selvittää, voisiko palveluja myydä myös ulkomaalaisille asiakkaille esimerkiksi yhteistyössä muiden sairaanhoitopiirien kanssa.

-Tavoitteena on löytää kaikkien hyväksyttävissä oleva ratkaisu siihen, miten Eksoten tulopohjaa saadaan vahvistettua palvelujen myynnillä, kertoo Eksoten hallituksen puheenjohtaja Marja-Liisa Vesterinen (sd.) Myös alueen yksityisiä toimijoita patistetaan hyödyntämään venäläistä ostovoimaa.

Työryhmään kuuluvat hallituksen puheenjohtajisto sekä Eksoten johto.

 

Yksityissairaalan perustaminen Nordic Clinicin kanssa karahti yllättäen kiville. Eksoten hallituksen toisesta varapuheenjohtajasta Ilpo Hakulasta (kok.) on hyvä, että nyt lähdetään puhtaalta pöydältä eteenpäin.

Hakula kannatti yksityissairaalaa, ja mönkään mennyt prosessi harmittaa.

-Päätöksentekijän pitää tietenkin katsoa peiliin. Ulospäinhän tämä näyttää ihan kamalalta. Keskeinen operaattori vetäytyy ykskaks.

Hakula toteaa, että Nordic Clinic osoittautui lian pieneksi toimijaksi.

-Luottamus ja usko valmistelun laadukkuuteen kärsi kolauksen. Kuitenkin kallispalkkaiset johtajat Eksotella ja kaupungilla olivat selvittäneet asiaa.

 

Eksoten hallituksen piti hyväksyä uusi osakassopimus yksityissairaalasta viime viikon kokouksessaan. Lappeenrannan kaupunginhallitus oli vaatinut Eksoten hallitusta viemään uudelleen eteenpäin yksityissairaalaa, vaikka Eksote oli sen jo kerran täpärän äänestyksen jälkeen hylännyt.

Eksoten toimitusjohtaja Pentti Itkonen kuitenkin kertoi ennen kokousta, että valmistelussa otetaan aikalisä ja vastustajien esiintuomat asiat selvitetään. Itkonen arveli, että hanke kutistuu alkuun varovaiseksi sädehoitopalvelujen myynnin kokeiluksi.

Kohta sen jälkeen Nordic Clinic ilmoitti jättävänsä osakkuuden, koska yhtiö piti suunnitelmia liian epämääräisinä.

Anne Kotiharju