Intohimona kukat

Lappeenranta. Koti-ikävä toi kukkakauppias Laura Lyytikäisen takaisin Lappeenrantaan Helsingistä. Viikko sitten hän avasi uuden kukkakaupan.

Kirjoittaja:
Heikki Sairanen

Mikä yhdistää muun muassa syntymäpäiviä, ylioppilasjuhlia, häitä ja hautajaisia?

Kukat. On asetelmaa, kukkavihkoa, kimppua ja seppelettä. Lappeenrantalainen kukkakauppias Laura Lyytikäinen tietää, että onnistunut kukkaostos tuo hyvän mielen.

 

Laura Lyytikäinen muutti takaisin Lappeenrantaan Helsingistä tänä syksynä. Helsinkiä Lyytikäinen piti ihan mukavana kaupunkina, mutta aikansa kutakin.

-En kotiutunut sinne oikeastaan koskaan.

Koti-ikävä vaivasi kaikki ne vuodet, jotka hän asui pääkaupungissa miehensä kanssa. Kun Lyytikäinen sai myytyä Helsingissä kukkakauppansa liiketoiminnan, piti hän itsestäänselvänä muuttoa takaisin synnyinkaupunkiinsa.

-Sitä mieltä oli myös isäntä, joka muuttaa pian perässä.

Myös hän on paluumuuttaja.

 

Joulukuun alussa Laura Lyytikäinen avasi uuden kukkakaupan Lappeenrannassa. Kauppa sijaitsee Kauppakadun ja Ainonkadun risteyksessä. Aiemmin siinä on ollut muun muassa kioski.

-15 vuotta sitten aloitin kukkakauppiaana ihan tuossa vastapäätä.

Lyytikäisen mukaan ainakaan paikasta ei suosion pitäisi olla kiinni. Sijainti on kukkakaupalle ihanteellinen. Asiakkaat ovat löytäneet takaisin.

-Eniten olen saanut kiitosta sijainnista. Monet ovat kiittäneet, että juuri tälle keskustan alueelle on tullut kukkakauppa. Monet iäkkäämmät ihmiset eivät jaksa lähteä tarpomaan ylämäkeä.

 

Nyt kukkakauppa, Lauran Kukkapuoti, on ollut avoinna viikon päivät. Kauppa on käynyt hyvin. Lyytikäisen mielestä kukkakaupalle oli tilaus.

Joulukuu on kukkakaupan sesonkia. Suomalaiset ostavat joulukukkia vuosittain reilulla sadalla miljoonalla eurolla.

-Kukkakaupassa on omat sesonkinsa, mutta kauppa käy kyllä muulloinkin. Kukka kuuluu moneen elämäntilanteeseen.

Jatkossa Lyytikäinen aikoo järjestää kauppansa alakerrassa myös kukkasidontakursseja. Floristin mielestä niille on olemassa tilaus.

-Kunhan pääsen tästä kunnolla vauhtiin. Kysyntää kursseille on jo ollut.

 

Laura Lyytikäinen on aina rakastanut kukkia, kasveja ja luontoa. Juuri kukkakauppiaana hän saa olla ihmisten kanssa. Lyytikäinen ei osaisi muuta ammattia kuvitellakaan.

-Muutto takaisin Lappeenrantaan ja kukkakaupan perustaminen oli unelmien täyttymys.

 

Laura Lyytikäinen

Syntynyt Lappeenrannassa 1978.

Perheeseen kuuluu aviomies.

Avasi Lauran Kukkapuodin 1.12. Lappeenrannassa.

Harrastaa talvella muun muassa laskettelua, kesällä lenkkeilyä ja syksyllä sienestystä.

Heikki Sairanen